Ypatingai karštą dieną vaistinėje negavo nei lašelio vandens | Kas vyksta Kaune

Ypatingai karštą dieną vaistinėje negavo nei lašelio vandens

SXC nuotr.

Vienoje vaistinėje, esančioje Pramonės prospekte, kaunietė sulaukė akibrokšto – itin karštą dieną vaistininkės neleido atsigerti vandens. Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja tikina, jog alinant tokiems karščiams, yra protu nesuvokiama gailėti žmonėms vandens, ypač vaistinėje. Tuo tarpu vaistininkės tikina, jog tereikėjo paprašyti.

Redakciją pasiekė skaitytojos laiškas, kuriuo ji stebisi Kaune veikiančios vaistinės darbu. Anot kaunietės, ji norėjo atsigerti vandens, tačiau vaistininkės ją išplūdo ir pasiuntė eiti toliau į alinantį karštį be lašelio vandens.

„Dainavoje, prie stotelės „Urmas“ (važiuojant į Centrą) neauga joks medis, tad nėra ir pavėsio. Lauke, kaip žinia, tą dieną buvo virs 30 laipsnių karščio. Troleibusas neseniai nuvažiavo, svilinant saulei, tenka laukti. Nedidelis, jau nugerto mineralinio vandens buteliukas baigiasi ir sunku patikėti, tačiau žliaugiant prakaitui ir plieskiant saulei labai greitai išdžiūsta lupos, darosi silpna. Kai jau pradėjo daužytis ir širdis, pamačiau šalia esančią vaistinę.

Užeinu, vaistinėje – tuščia. Joje stovi 20 litrų talpos vandens konteineris. Tučtuojau prieinu prie jo ir imu piltis vandenį.

Netrukus ateina ir vaistininke. Pasipiktinusi ji klausia:
– Kodėl pilatės vandenį? Jis tik klientams užgerti vaistukams.
Prisipažinsiu, netenku žado: vyraujant tokiems karščiams žmogui gailima vandens ir dar kur? Vaistinėje!
– Jus norite pasakyti, kad per tokia kaitra pas jus negalima įsipilti vandens?
– Mes pačios jį geriame, šitą sunkią talpą mes turime pačios ir užsikelti.
– Palaukit, aš negaliu patikėti. Jums iš tiesų gaila vandens, kai lauke virš 30?
– O kodėl jus nesipilate iš krano, o iš čia?

Apsidairau, kur tas kranas, nes kai alpsti nuo dehidratacijos gali ir nepastebėti. Žinoma, tiktų ir iš to krano, bet jo vaistinėje nėra. Pamatau duris, už kurių gal ir yra tas kranas, betgi neisi atėjęs pro pirmas pasitaikiusias duris, ant kuriu nėra jokio ženklo, kad ten WC.

Taigi, krano nematau, įsipilti iš stovinčio vandens konteinerio, matau, nėra jokios galimybes. Suskubu išeiti, nes troleibusas jau tikrai turi atvažiuoti ir be vandens man bus labai blogai. Paprašau vaistinės adreso, paklausiu vaistininkės pavardės. Vaistininkė išima vaistinės vizitinę kortelę ir suirzusi meta: „Reikėjo atėjus vandens paprašyti“. Atsakau, jog man buvo silpna, o įėjus į vidų, nieko neradau. Be to, nemaniau, kad gali pagailėti vandens.

Kodėl tai rašau? Vis dėlto neapalpau, nenumiriau, grįžau ir atsigėriau. Bet to vandens juk bus pagailėta ir kitam. Mane tikrai ši mintis neramina. Galbūt per karščius viešose vietose vandens turėtų būti daugiau, o pastatytų vandens konteinerių nesisavintų vaistininkės ar kitos profesijos tarnautojos“, – savo laiške dėstė pasipiktinusi kaunietė Enrika.

Vaistininkės komentaras apie susidariusią situaciją

Tuo tarpu vaistininkės tikina, jog žmonės per karščius dažnai ateina pas juos atsigerti vandens ir jokių problemų paprastai nekyla. Tai buvo pirmas kartas, kuomet kaunietė gavo pastabą dėl geriamo vandens. Priežastys buvo dvi. Visų pirmą reikėjo paprašyti, o antrą – paprastai vaistinės klientai ateina ir atsigeria, o ne pilasi vandenį į savo talpą ir jį išsineša.

„Pas mus net vaikai ateina ir paklausia, ar gali atsigerti ir jokių problemų nekyla. O ši klientė įžūliai atėjo ir į savo talpą pylėsi vandenį, tad mano kolegė davė pastabą ir moteris išpūtė skandalą. Jei ji būtų sėdėjusi ir gėrusi, niekas nieko nebūtų sakęs, nes ties vandens konteineriu yra vienkartinės stiklinaitės, tačiau kai pylėsi į savo talpą, ją sukritikavo. Be to, mes parduodame ir įvairiausią mineralinį vandenį – šaltą, šiltą, gazuotą ir ne. Tad kaip ji sakė, kad buvo dehidratuota, galėjo paprasčiausiai vandens nusipirkti“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo vaistinės „Apotecha“ vaistininkė Rūta Zdarovaitė.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo nuomone apie Kauną ir čia teikiamas paslaugas, parašykite el. paštu kaunas@kasvyksta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA