Per Žolinę pareigūnams įkliuvo narkotikus vartojęs vairuotojas: poveikis šį kartą buvo stipresnis | Kas vyksta Kaune

Per Žolinę pareigūnams įkliuvo narkotikus vartojęs vairuotojas: poveikis šį kartą buvo stipresnis

R. Tenio nuotr.

Rugpjūčio 15 d. apie 19.20 val. Kauno r., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda 127 km, pastebėtas pavojingai manevruojantis automobilis „Peugeot 406“. Įjungę garsinius ir šviesos signalus, per garsiakalbį nurodant sustoti, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos patruliai sustabdė minėtą automobilį su galimai neblaiviu vairuotoju.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo klaipėdietis (gimęs 1985 m.), kuris patruliams pasirodė mieguistas, susiaurėjusiais vyzdžiais bei sulėtėjusia reakcija. Patikrinus vairuotojo neblaivumą alkoholio matuokliu, paaiškėjo, kad vairuotojas blaivus (0,00 prom.). Pasiteiravus, ar vairuotojas vartojęs draudžiamų medžiagų, jis patikino, kad ne. Pareigūnams paprašius aprodyti vairuojamą automobilį, vairuotojo pusėje esančioje daiktadėžėje pareigūnai rado šešis nedidelius folijos paketėlius su baltos spalvos milteliais. Vairuotojas, pastebėjęs, kad pareigūnai rado daiktadėžėje saugotus paketėlius, prisipažino, kad juose yra narkotinė medžiaga – heroinas.

Vairuotoją nuvežus pasitikrinti dėl narkotinių medžiagų vartojimo paaiškėjo, kad jis vartojęs narkotinių medžiagų ir vairuoti negali. Pareigūnams vyriškis prisipažino, kad ne pirmą kartą vartojęs narkotinių medžiagų važiuoja iš Vilniaus į Klaipėdą tik, pasak jo, matyt šį kartą poveikis buvo stipresnis, todėl jam buvo sunkiau vairuoti.

Vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 126 str. 5 d. (Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems arba apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų). Pagal šį straipsnį vyriškiui gresia bauda nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių iki aštuonių šimtų šešiasdešimt aštuonių eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki trejų metų arba administracinis areštas nuo dešimties iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA