Paliekat darbą savo noru, turėsite darbdaviui atlyginti kai kurias išlaidas | Kas vyksta Kaune

Paliekat darbą savo noru, turėsite darbdaviui atlyginti kai kurias išlaidas

Ne kartą prašiau darbdavio, kad man pakeltų atlyginimą, įspėdamas, kad jei nebus pakeltas atlyginimas išeisiu iš darbo. Dabar susiradau geresnį darbą ir noriu išeiti iš darbo, tačiau darbdavys pagal darbo sutartį pareikalavo iš manęs atlyginti kvalifikacijos kėlimo išlaidas. Manau, kad tai yra nesąžininga, kadangi išeiti iš darbo buvau priverstas dėl darbdavio kaltės, kadangi jis atsisakė man pakelti algą.

Situaciją komentuoja advokatė Raimonda Lazauskienė

Iš Jūsų pateiktos situacijos matyti, kad darbo sutartimi buvo sulygta DK 95 straipsnio 5 dalyje įtvirtinta nuostata, kad tuo atveju, kai sutartis nutraukiama dėl darbuotojo kaltės arba darbuotojo pareiškimu be svarbios priežasties, tai darbuotojas įsipareigoja atlyginti darbdaviui jo turėtas išlaidas per paskutinius vienerius darbo metus darbuotojo mokymui, kvalifikacijos kėlimui, stažuotėms. Remiantis šia nuostata darbdavys įgyja teisę į išlaidų darbuotojo mokymui, kvalifikacijos kėlimui, stažuotėms atlyginimą esant šioms sąlygoms: sutartis nutraukiama darbuotojo pareiškimu be svarbios priežasties ir šios išlaidos darbdavio turėtos per paskutinius vienerius darbuotojo darbo metus. Kaip Jūs pažymite, darbo sutartis buvo nutraukta Jūsų pareiškimu, kadangi Jūsų netenkino darbo užmokestis ir Jums buvo pasiūlytos geresnės darbo sąlygos pas kitą darbdavį. Pažymėtina, kad remiantis DK 127 straipsniu darbuotojas turi galimybę nutraukti darbo sutartį ir tokiu atveju, kai jo netenkinta darbo užmokestis, tačiau ši darbo sutarties nutraukimo priežastis darbuotojo iniciatyva nelaikytina svarbia priežastimi, dėl kurios pastarasis išėjo iš darbo, todėl neeliminuoja jo įsipareigojimo pagal darbo sutartį atlyginti darbdaviui mokymo, kvalifikacijos kėlimo ir stažuočių išlaidas.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA“, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje : www.advocatera.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA