Grįžo iš košmariškų atostogų: kai sužinojome, kilo panika | Kas vyksta Kaune

Grįžo iš košmariškų atostogų: kai sužinojome, kilo panika

delfi.lt 2015/08/14 08:33
DELFI nuotr.

Penktadienio naktį į Lietuvą iš Italijos sugrįžo pilnas autobusas nusivylusių keliautojų.

[galerija kiek=”5″]

Jiems atostogas po Europą sugadino Romoje apvogtas autobusas, preliminariai skaičiuojama, kad kol grupė vaikštinėjo po Italijos sostinę, buvo pavogta 30 lagaminų ir visi salone buvę daiktai. Iš viso į šią kelionę vyko beveik 50 žmonių.

Dalis jų atgal į Kauną keliavo be nieko – taip, kaip išėjo į ekskursiją.

„Grįžome be nieko, absoliučiai, va, kaip stovime. Lagaminus, asmeninius daiktus pavogė, kas buvo autobuse, nieko neradome. Mes išsiregistravome iš viešbučio ir važiavome į ekskursiją į Romą, viską susikrovėme ir palikome autobuse, nes neturėjome daugiau, kur palikti savo daiktų“, – žurnalistams pasakojo viena keliautojų.

Slogios nuotaikos iš kelionės grįžo ir Onutė.

„Visi nusiminę, praradome daug daiktų. Kai sužinojome, panika buvo didelė, verksmai ir pasimetimas. Atsidarėme bagažo skyrių, o ten tuščia. Iš pradžių nebuvo, kur piršto įkišti tarp lagaminų, o čia absoliučiai tuščia. Netekome svarbių daiktų, kompiuterių telefonų, raktų. Daiktų tai tikrai neatgausime, gal kokią kompensaciją, finansinę ar moralinę. Kelionės įspūdžiai būtų tikrai nuostabūs, jei ne šis atsitikimas“, – kalbėjo ji.

Moteris pripažino, kad grįžtant namo gidė atsiprašė ir savo, ir „Topturo“ vardu.

„Šiaip mes gidei priekaištų neturėjome. Vairuotojai nebendravo su niekuo, nieko nesakė. Prieš išeinant į miestą, mums pasakė, kad pasidėtume autobuse viską, išėjome su rankinukais, taip ir parėjome. Va, šitokia baigtis“, – kalbėjo Onutė.

Kita moteris, prisistačiusi Laima, pripažino, kad tokią išvyką patyrusi pirmą kartą.

„Viską praradome, ką turėjome, viską viską. Rūbus, planšetinį kompiuterį, likome, kaip stovime, sunku kalbėti. Kaltinu tik vairuotojus. Daug keliauju ir pirmas kartas toks, kad paliktų autobusą viduryje dienos vieną be priežiūros. Taip nebūna“, – sakė ji.

Tuo pačiu autobusu keliavusi Aistė piktinosi, kad informacija apie vagystę buvo slepiama.

„Mes labiausiai nukentėjome, lagaminą savo radome, bet netekome planšetinio kompiuterio. O šiaip bagažo skyrius buvo tiesiog tuščias. Įvykis buvo užfiksuotas 12.30 val. Policijai pranešta 13.55 val., o mes sužinojome 18.00 val. Niekas nieko nesakė, tai slėpė nuo mūsų. Pirmoji kelionė ir, va, tokia įspūdinga“, – kalbėjo ji.

Keliautojus lydėjusi gidė Rasa tvirtina neraginusi jų palikti vertingus daiktus autobuse.

„Negaliu komentuoti, nes manęs ten nebuvo. Buvau su turistais Vatikane, paskui važiavau pažiūrėti, kas atsitiko, nespėjau atvažiuoti laiku, tai nuvykau tiesiai į policijos nuovadą. Ten ir paaiškėjo, kas nutiko. Aš žmonių neraginau palikti daiktų autobuse, neskaičiau spaudos, bet girdėjau iš atsiliepimų. Aš taip nesakiau, kad keliautojai turi palikti vertingus daiktus“, – žurnalistams sakė ji.

Bagažas nebuvo draustas

Kelionę organizavusios bendrovės „Topturas“ vadovė Gita Vanagaitė-Kardelienė ketvirtadienį apgailestavo dėl nutikusios nelaimės ir žadėjo visą reikiamą pagalbą nukentėjusiems.

Paklausta, kodėl autobusas buvo pastatytas nesaugomoje prekybos centro aikštelėje, pašnekovė sakė, kad tokia yra praktika Romoje.

„Ten stovėjo ne tik mūsų, bet ir kelių kitų įmonių autobusai. Romoje yra tokia praktika, kad mieste aptarnauja tik itališki autobusai, taigi lietuviški autobusai išleidę turistus, važiuoja kur nors atsistoti. Romoje nėra daug mokamų aikštelių, be to, dauguma jų yra miesto viduje, o tam reikia atskirų leidimų. Tokios vagystės yra iš tiesų vienetinis atvejis. Prieš kelerius metus vienam kelionių organizatoriui taip irgi buvo nutikę“, – komentavo kelionių organizatoriaus vadovė.

Ji taip pat tvirtina, kad gidė iškart negalėjusi pranešti apie vagystę, nes prireikė laiko išsiaiškinti jos mastą.

„Nėra tikslo kelti paniką tarp žmonių, kol situacija nėra visiškai aiški. Kai tik galėjo, gidė iškart pranešė žmonėms“, – sakė pašnekovė.

Keleivių bagažas nebuvo draustas, nes tai esą yra papildoma paslauga, kurią keliautojas gali užsisakyti.

„Kiek aš žinau, Lietuvoje nė vienas organizatorius nedraudžia visų keliaujančių bagažo. Praktikoje tokių skausmingų įvykių yra vienetai“, – pripažino G. Vanagaitė-Kardelienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA