Pareigūnai tikrino, ar kauniečiai moka poilsiauti nepažeidinėdami taisyklių | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai tikrino, ar kauniečiai moka poilsiauti nepažeidinėdami taisyklių

Policijos nuotr.

Siekiant užtikrinti viešąją tvarką ir žmonių saugumą prie vandens telkinių bei paplūdimiuose, kur poilsiautojai dažnai vartoja alkoholinius gėrimus ar girti pasirodo viešoje vietoje taip pat neleistinose vietose stato transporto priemones bei šiukšlina, pasitelkus bendruomenės narius ir policijos rėmėjus ketvirtadienio vakarą, rugpjūčio 13 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai kartu su bendruomenės pareigūnai Kauno apskrityje surengė prevencinę priemonę – patruliavimą prie vandens telkinių.

[galerija kiek=”15″]

Kartu su Kauno apskr. VPK Kauno miesto Centro policijos komisariato pareigūnais patruliuota Nemuno saloje, „Žalgirio arenos” prieigose, Santakos parke, Neries upės pakrantėje. Kartu su Kauno apskr. VPK Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnais patruliuota Lampėdžių gyvenvietės prieigose, Lampėdžių pležo prieigose, prie Lampėdžių karjero nuo Raudondvario plento pusės, Lampėdžių miške esančiose poilsiavietėse. Kartu su Kauno apskr. VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnais patruliuota Kauno marių regioniniame parke Laivelių g., Apnarų g. esančiose automobilių aikštelėse, Lakštingalų slėnyje, Kauno marių pakrantėje Palemone, Pažaislio vienuolyno prieigose, Kauno Žalgirio jachtklubo ir Kauno marių prieplaukos prieigose, prie Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinės Nemajūnų gatvės gale esančioje automobilių aikštelėje.

Kartu su Kauno apskr. VPK Kauno rajono policijos komisariato pareigūnais patikrinti 9 vandens telkiniai (Akademijos užtvanka, Tabariškių tvenkinys, Gaižinėlių karjeras, Zapyškio ir Kačerginės paplūdimiai (Nemunas), Kačerginės mažųjų laivų prieplauka, Raudondvario mažųjų laivų prieplauka, Raudondvario tvenkinys, Kulautuvos karjeras). Dėl automobilių stovėjimo ant žolės žodžiu įspėti (dėl Kauno rajono savivaldybės švaros ir tvarkos taisyklių 43.10 p. pažeidimo požymius ir numatytą atsakomybę) ir pravesti profilaktiniai pokalbiai su 12 vairuotojų, dar 9 automobiliams už valytuvų palikti informaciniai lapeliai apie padarytą pažeidimą.

Kartu su Kauno apskr. VPK Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnais lankytasi Pelėdnagiuose, prie maudymosi vietos, kur užfiksuoti automobiliai, kurių vairuotojai pažeidė Kelių eismo taisykles – automobiliai stovėjo ženklo ,,Sustoti draudžiama“ zonoje. Tikrintos maudymosi vietos, esančios Josvainiuose, Angiriuose, Langakiuose, Akademijoje, Kampuose, Juodkiškyje. Ten pažeidimų nenustatyta. Taip pat apsilankyta maudymosi vietose, esančiose Kėdainių mieste – Biliūno gatvėje, Kėdainių karjere, Justinavos soduose. Kėdainiuose, Skongalio–Sodų gatvių gale, pastatytas ženklas, draudžiantis maudytis. Tai pavojinga vieta, kur skęsta daug žmonių. Pareigūnai ten sutiko jau išsimaudžiusius jaunuolius. Jie buvo perspėti, kad kitą kartą, pažeidus ženklą, jiems bus taikytos poveikio priemonės. Vilainiuose, prie Nevėžio upės, buvo pastebėti du nepilnamečiai, kurie su savimi turėjo po pakelį cigarečių su Rusijos Federacijos banderolėmis. Jiems bus taikytos poveikio priemonės. Kauno apskr. VPK Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai prie vandens telkinių užfiksavo keletą automobilių stovėjimo pažeidimų. Kauno apskr. VPK Jonavos policijos komisariato pareigūnai lankėsi ne tik prie Jonavoje esančių 3 vandens telkinių, bet ir Dumsių, Užusalių, Ruklos, Šilų ir Žeimių seniūnijose esančiose pamėgtose prieigose prie vandens. Pažeidimų neužfiksuota.

Visose maudymosi vietose pareigūnai bendravo su žmonėmis, kalbėjo apie saugumą. Kelete vietų pareigūnai pastebėjo, kad prie vandens telkinių palikta daug šiukšlių. Todėl ši informacija bus perduota seniūnijoms.

Reido metu bendruomenės pareigūnai, vykdydami nusikalstamų veikų ir kitų teisės pažeidimų prevenciją dėl neleistino priešingo visuomenės interesams elgesio, protokolų nerašė, asmenis įspėjo žodžiu. Poilsiautojams primintos saugaus elgesio viešojoje vietoje taisyklės ir palinkėta gero poilsio.

Pareigūnai tikisi, kad ir toliau poilsiaudami nepažeidinėsite viešosios tvarkos, poilsiu mėgausitės patys ir netrukdysite tai daryti kitiems.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA