Į Kauną grįžta ekstremaliausios dviračių lenktynės | Kas vyksta Kaune

Į Kauną grįžta ekstremaliausios dviračių lenktynės

Organizatorių nuotr.

Po 5-erių metų pertraukos, antrą kartą Lietuvoje, rengiamas Baltijos šalių downhill čempionato 3-sis etapas. Šį kartą varžybos vyks Kauno miesto pakrašty, ant Smerties kalno. Renginį tradiciškai organizuoja ekstremalų komanda „White puppy”.

Iki varžybų likus mažiau nei savaitei, juntamas ypač didelis sportininkų spaudimas, neleidžiantis miegoti naktimis – ekstremaliausios dviračių trasos Lietuvoje jau beveik paruoštos varžyboms. Liko tik išsiaiškinti, ar medaliai liks Lietuvoje?

Jau kone tradicija tampa Baltijos taurės varžybos, organizuojamos Latvijoje ir Estijoje, kuriose pastaraisiais metais akivaizdžiai dominuoja dalyviai iš Lietuvos. Tai – varžybos, reikalaujančios ypač aukšto sportininkų ir organizatorių pasiruošimo. Tad naujieji organizatoriai, sukaupę visas jėgas ir jausdami didelę atsakomybę, ėmėsi organizuoti šį neeilinį renginį.

Renginys, be abejonės, prikausto ir gniaužia kvapą – dviračiai, kartais panašesni į motociklus, lekia mišku ir įveikia ne tik kliūtis, bet ir milžiniškus šuolius! Žinoma, neišvengiamos ir nesėkmės – lūžta dviračiai, o kartais net kaulai.

Organizatoriai vieną dieną skiria treniruotėms, antroji pradedama trumpu apšilimu, po kurio pradedami įskaitiniai važiavimai. Tarp jų – trumpa pertraukėlė, kurios metu bus rengiama geriausio triuko rungtis (best trick).

Sportininkai, atvykę dviem dienom, naktį praleidžia stovyklavietėje, įrengtoje trasų papėdėje ir netoliese tekančios Neries. Tai suteikia galimybę treniruočių nuovargį nusiplauti tekančioje upės srovėje.

Trumpas vaizdelis iš vieno Lietuvos čempionato etapo

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA