Už palaikymą dėkojanti R. Meilutytė: kitame sezone dirbsiu dar sunkiau | Kas vyksta Kaune

Už palaikymą dėkojanti R. Meilutytė: kitame sezone dirbsiu dar sunkiau

delfi.lt 2015/08/09 21:27
DELFI nuotr.

4-oji vieta pasaulio čempionato 50 metrų sprinto rungtyje – tikrai ne tas rezultatas, kurio tikėjosi visi plaukimo ekspertai ir pati Rūta Meilutytė. Bet kaltų 18-metė neieškojo: pasidžiaugė 27-erių švedės Jannie Johansson triumfu ir jau žvelgė į kitą sezoną.

„Kaip ir sakiau – finalai yra neprognozuojami. Aišku, esu šiek tiek nusivylusi, bet grįšiu į treniruotes ir pradėsiu ruoštis kitam sezonui“, – iškart po finišo LRT televizijai sakė lietuvė.

18-metė lietuvė visą distanciją plaukė priekyje su taip pat puikiai startavusia 26-erių jamaikiete Alia Atkinson.

Tačiau prieš pat finišą jas pavijo dar trys konkurentės, o sėkmingiausiai sienelę palietė J. Johansson (30,05 sek.), pagerinusi šalies rekordą ir tapusi naująja pasaulio čempione.

Sidabro medalis atiteko A. Atkinson (30,11 sek.), bronza – 23-ejų rusei Julijai Jefimovai (30,13 sek.), o R. Meilutytė liko ketvirta – 30,14 sek.

„Sunku pasakyti“, – paklausta, kas lėmė tokį rezultatą, atsakymo neturėjo lietuvė. – Buvau pasiruošusi, buvau pilna jėgų – tiesiog nepavyko visko padaryti, kaip norėjau. Bet ką padarysi. Labai džiaugiuosi dėl švedės – ji labai nusipelnė šio medalio. Smagu matyti ją laimingą. O pati laukiu kito sezono, kuriame dirbsiu dar sunkiau.“

Geriausia Lietuvos 2014 metų sportininkė taip pat dėkojo už palaikymą ir pasiuntė visiems sirgaliams oro bučinį.

„Labai norėčiau visiems padėkoti už nepaprastą palaikymą – jis reiškia labai daug. Žmonės siuntė labai daug sveikinimo ir palaikymo žinučių – ačiū jums visiems“, – sakė R. Meilutytė.

Tiek atrankoje (29,74 sek. – geriausias sezono rezultatas pasaulyje), tiek pusfinalyje (29,98 sek.) R. Meilutytė buvo greičiausia ir vienintelė plaukė greičiau nei 30 sek.

Vis tik Kazanės Lietuvos plaukikė tuščiomis nepaliks – ji iškovojo sidabrą dvigubai ilgesnėje rungtyje, į priekį praleidusi tik po 16-os mėnesių diskvalifikacijos į varžybas sugrįžusią J. Jefimovą.

Prieš dvejus metus Barselonoje R. Meilutytė 100 m rungtyje laimėjo auksą, o 50 m – sidabrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA