R.Meilutytė iš pasaulio čempionato grįžta pasidabinusi sidabriniu medaliu | Kas vyksta Kaune

R.Meilutytė iš pasaulio čempionato grįžta pasidabinusi sidabriniu medaliu

delfi.lt 2015/08/09 17:10
DELFI nuotr.

Kazanėje, Rusijoje, išaušo paskutinė 2015 metų pasaulio plaukimo čempionato diena. Ją sekmadienį vainikuos ne tik aštuonių rungčių finalai, bet ir iškilminga uždarymo ceremonija, kurioje pasirodys ir šalies premjeras Dmitrijus Medvedevas.

50 metrų plaukimo krūtine finale Lietuvos plaukikė, Kaune gimusi Rūta Meilutytė atplaukė ketvirtoji, pasiekusi 0:30:14 sek. rezultatą. Naująja pasaulio čempione tapo Švedijos sportininkė Jennie Johansson, antroji atplaukė Jamaikos sportininkė Alia Atkinson, trečioji finišavo rusė Julija Jefimova.

Plaukikė R. Meilutytė prieš paskutinį startą Kazanėje atrodė užtikrintai.

„Tikiuosi geriausio. Atiduosiu visas jėgas ir stengsiuosi, kad kiekviena detalė būtų atlikta puikiai. 50 metrų yra labai staigi distancija – visko gali būti, bet stengsiuosi viską atlikti kuo geriau ir viskas“, – LRT sakė R. Meilutytė.

Primename, kad Jonathano Ruddo auklėtinė Kazanėje laimėjo tiek šios rungties pusfinalį (29,98 sek.), tiek atranką (29,74 sek. – geriausias sezono rezultatas pasaulyje).

R. Meilutytė savo kraityje jau turi vieną medalį – ji dvigubai ilgesnėje distancijoje, 100 metrų plaukime pasidabino sidabru, į priekį praleidusi tik po 16-os mėnesių diskvalifikacijos į varžybas sugrįžusią J. Jefimovą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA