Šešiolikmečių kraityje – antroji pergalė prieš graikus | Kas vyksta Kaune

Šešiolikmečių kraityje – antroji pergalė prieš graikus

lkf nuotr.

Lietuvos šešiolikmečių (U16) vaikinų rinktinė iškovojo antrąją pergalę iš eilės Europos čempionate. Kauno sporto halėje pakiliai žaidę Gedimino Petrausko auklėtiniai 69:51 (17:13, 21:2, 21:18, 10:18) įveikė Graikijos bendraamžius ir B grupėje žengia be pralaimėjimų.

„Pagrindą pergalei padėjo gynyba. Ypač antrajame kėlinyje, kai aštuonias su puse minutės graikai negalėjo pelnyti nė taško. Vyrai noriai dirba besigindami, dabar reikia išlaikyti tą norą ir tempą“, – sakė G.Petrauskas.

Lemiamas Lietuvos krepšininkams buvo antrasis ketvirtis, per kurį šeimininkai visiškai neutralizavo graikus, leidę jiems įmesti vos 2 taškus, kai patys pelnė 21 ir sukaupė saugią persvarą.

Lietuviai geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių (47-38), atliko dukart daugiau rezultatyvių perdavimų (16-8), mažiau klydo (16-19). Po varžovų klaidų šeimininkai pelnė 20 taškų, o graikai – 7. Prie pergalės, kaip ir pirmose rungtynėse, svariai prisidėjo nuo suolo pakilę Lietuvos rinktinės žaidėjai, kurie pelnė 26 taškus, graikų atsarginiai įmetė 12.

Rezultatyviausias Lietuvos komandoje buvo Lukas Uleckas, pelnęs 18 taškų ir trimis iš eilės tritaškiais pradėjęs lietuvių spurtą.

Savo tritaškiais L.Uleckas tiesiog žudė graikus.

„Tai buvo antros rungtynės, todėl jau mažiau įtampos. Gerai gynėmės, geriau nei vakar pataikėme baudų metimus ir „pakrito“ tritaškiai“, – sakė L.Uleckas.

9 taškus pridėjo Tomas Balčiūnas (6 atk.kam.), 8 – Grantas Vasiliauskas (6 atk.kam.).

Graikai sėkmingiau pradėjo dvikovą ir nežadėjo lengvo pasivaikščiojimo šeimininkams. Įpusėjus ketvirčiui jie pirmavo 11:4. Tačiau lietuviai greitai atkuto ir suaktyvinę puolimą ne tik pasivijo varžovus, bet po dešimties minučių jau buvo priekyje 17:13.

Antrajame kėlinyje įsismaginę šeimininkai diktavo savo taisykles. Sužaidus 5 minutes lietuviai jau pirmavo 13 taškų persvara 28:15, o ketvirčio pradžioje 2 pelnyti graikų taškai buvo vieninteliai, kuriuos jie sukrapštė iki didžiosios pertraukos. Lietuvos ekipa demonstravo darnų puolimą ir po 20 minučių turėjo 23 taškų persvarą – 38:15.

Situaciją aikštėje lietuviai kontroliavo ir trečiajame kėlinyje, kuriam įpusėjus neleido nei per žingsnį priartėti varžovams – 49:25. Prieš lemiamą mačo dalį šeimininkai triuškino varžovus 62:33 ir paliko tik formalumą. Nors paskutinį ketvirtį graikai laimėjo 8 taškais, tačiau rungtynių baigties tai nenulėmė. Užtikrintą pergalę šventė čempionato šeimininkai.

Šeštadienį (08.08) Lietuvos rinktinė žais su Izraelio krepšininkais. Lietuviai visas savo rungtynes žais Kauno sporto halėje. Bilietus galima įsigyti internetu per www.krepsiniobilietai.lt arba prieš rungtynes Kauno sporto halės kasoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA