Nemokami rūšiavimo konteineriai padeda taupyti | Kas vyksta Kaune

Nemokami rūšiavimo konteineriai padeda taupyti

Archyvo asociatyvi/ Kaunas.lt nuotr.

Šią savaitę Žaliakalnyje gyvenantys kauniečiai sulaukė pirmųjų nemokamai dalinamų atliekų rūšiavimo konteinerių. Iki metų pabaigos šiuos konteinerius gaus visi individualiuose namuose gyvenantys kauniečiai.

Kiekvienai namų valdai skiriama po du rūšiavimo konteinerius. 120 litrų talpos konteineris skirtas stiklinei pakuotei ir jos duženoms, o 240 litrų talpos žalios spalvos konteineris skirtas popieriaus, plastiko ir metalo pakuotėms bei antrinėms žaliavoms.

„Anksčiau rūšiavimui skirtas atliekas tekdavo nešti už kelių šimtų metrų ir mesti į varpo formos konteinerius, dabar viskas bus vietoje. Jau dabar turime sukaupę nemažai plastiko“, – atsiėmusi nemokamus atliekų rūšiavimo konteinerius teigė Žaliakalnio gyventoja Ona.

„Atliekas rūšiuojame jau seniai, kuomet iš Švedijos grįžęs sūnus papasakojo kaip su atliekomis elgiasi skandinavai“, – teigė Žaliakalnio mikrorajone gyvenanti Jolanta.

Kodėl verta rūšiuoti?

„Galbūt kai kuriems žmonėms atliekų rūšiavimas atrodo menkavertis reiškinys, tačiau didžioji dalis aplinkosaugos problemų kyla būtent dėl mažų dalykų. Kiekvienas iš mūsų savo elgesiu galime prisidėti prie gamtos resursų tausojimo, aplinkos taršos mažinimo“, – akcentavo Kauno mero pavaduotojas, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ atstovas Povilas Mačiulis.

Pasak savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Radetos Savickienės, tiek patys rūšiavimo konteineriai, tiek ir reguliarus jų išvežimas kauniečiams nekainuos nei cento. Maža to, sąžiningai rūšiuojantys kauniečiai galės nesunkiai sutaupyti.

„Namuose atliekas rūšiuosiantys kauniečiai ne tik prisidės prie aplinkos apsaugos, bet ir sumažins savo atliekų, už kurių tvarkymą reikia mokėti, kiekį. Tokiu būdu kiekviena sąžiningai rūšiuojanti šeima, gyvenanti individualiame name, už atliekų tvarkymą mokės mažiau. Tiesa, bus vykdoma griežta priežiūra, kad kauniečiai į rūšiavimo konteinerius nemestų netinkamų atliekų“, – akcentavo R. Savickienė.

Kaip dalinami konteineriai?

Konteineriai atvežami prie individualių namų ir jų šeimininkai pasirašydami konteinerių panaudos sutartį patvirtina, kad gavo konteinerius. Gyventojai, kurių nebus namuose, konteinerius galės atsiimti vėliau atvykę į įmonės „Kauno švara“ Klientų aptarnavimo skyrių. Rūšiavimo konteineriai bus išvežami 1 kartą per mėnesį. Konteinerių išpylimo grafikai bus paskelbti „Kauno švaros“ interneto svetainėje www.svara.lt Šiame tinklapyje taip pat galima rasti konteinerių dalinimo grafiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA