Nuo pragariško karščio Birštono poilsiautojus gelbėja vandens pramogos | Kas vyksta Kaune

Nuo pragariško karščio Birštono poilsiautojus gelbėja vandens pramogos

Organizatorių nuotr.

Karštą vasaros savaitgalį rekomenduojama gaivintis vandeniu. Tam puikiai tiks Birštono kurortas, kadangi čia vandens procedūrų ir pramogų pasirinkimas išties didelis. Nuo šiandien išskirtinis dėmesys bus skiriamas aktyvaus poilsio mylėtojams, kurie rugpjūčio 7 – 9 dienomis kviečiami apsilankyti ir dalyvauti X-ojoje tradicinėje irklavimo šventėje „Gintaro keliui atminti”.

Visą savaitgalį vykstančios tarptautinės irklavimo šventės varžybos išsidėstys palei Nemuną, o irklavimo šventės finišai vyks Nemuno pakrantėje, prie Vytauto piliakalnio Birštone. Šventės metu Nemuno ir Verknės upėse būriuosis daugybė įvairių rūšių irklinių valčių, sukuriančių nepaprastą reginį. Šventės metu visi atvykusieji kviečiami registruotis į plaukimus ir papildomas rungtis.

„Šis savaitgalis – tai puiki proga atsigaivinti Birštono kurorte, kadangi vandens pramogų tikrai netrūks nei vandenyje nei ant kranto. Visi Birštono kurorto gyventojai ir svečiai kviečiami dalyvauti šventėje bei mėgautis išties įspūdingu reginiu. Vikingų žygis Nemunu jau eilę metų palieka neišdildomus įspūdžius kurorto svečiams”, – teigia Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Karštą vasaros dieną atsivėsinti galima ir Birštono tvenkiniuose, kur specialiai įrengtos maudymosi vietos. Kneipo sode taip pat galima mėgautis šalto mineralinio vandens baseinėliuose, įmerkti alkūnes ir dalį rankų į fontanėlį. Akimirksniu atgaivins Birštono centriniame parke įrengtas mineralinio vandens garinimo bokštas, bei natūralus šaltas mineralinis vanduo, kurio galima paskanauti Birštono biuvetėse. Visi šie atsigaivinimo būdai – nemokami.

Vandens turizmas Birštono kurorte sparčiai plečiasi, todėl vasaros laikotarpiu aktyvaus laisvalaikio mėgėjams tikrai yra iš ko pasirinkti. Poilsiautojai gali išsinuomoti vandens dviračius, baidares ar valtis. Čia savaitgaliais reguliariai kursuoja pramoginiai laivai, nemokamai galima persikelti keltu į kitą Nemuno pusę ir atgal. Jau kuris laikas poilsiautojai iš Kauno ir miesto svečiai pasirinkę vandens turizmą Birštono kurortą gali pasiekti laivu.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA