Rinktinės stovykla persikėlė į Kauną, prisijungė ir J. Valančiūnas | Kas vyksta Kaune

Rinktinės stovykla persikėlė į Kauną, prisijungė ir J. Valančiūnas

delfi.lt 2015/08/06 14:06
R. Tenio nuotr.

Jonas Kazlauskas savo dispozicijoje pagaliau turi visus 17 krepšininkų, kuriuos pasirinko sudarydamas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašą. Paskutinis į nacionalinės komandos stovyklą atvyko vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas, praėjusią savaitę grįžęs į tėvynę iš Šiaurės Amerikos.

Ketvirtadienį 23-ejų Toronto „Raptors“ (Kanada) klubo aukštaūgis pirmą kartą šią vasarą dalyvavo rinktinės pratybose, kurios iš Klaipėdos persikėlė į Kauną.

„Smagu matyti darbui nusiteikusius veidus, geras jausmas“, – žurnalistams teigė uteniškis.

Pastarosiomis savaitėmis jis sportavo anapus Atlanto, todėl jaučiasi pasiruošęs treniruotėms. Anot J. Valančiūno, reikės tik susipažinti su taktinėmis naujovėmis, kurias paruošė J. Kazlauskas.

„Galbūt yra naujų gynybos, puolimo derinių. Šlifuosime juos vakare, nes dabar atlikome tik metimų, techninių elementų treniruotę. Bent jau kol kas nesijaučiu atsilikęs nuo komandos draugų“, – patikino J. Valančiūnas.

Plušėdamas individualiai krepšininkas šią vasarą daugiausiai dėmesio skyrė savo metimo technikai – to pageidavo „Raptors“ klubas. Naujus įgūdžius J. Valančiūnas žada pasitelkti ir žaisdamas Lietuvos rinktinėje.

„Tobulinau metimą, mokiausi naujų judesių žaidžiant ne tik nugarą į krepšį, bet ir atsitraukus toliau nuo jo. Turbūt tą naują bagažą panaudosiu ir Europos čempionate“, – svarstė žaidėjas.

Keitėsi ne tik jo technika, bet ir mitybos įpročiai: Amerikos specialistai rekomendavo lietuviui pakoreguoti savo racioną.

„Nėra tai dieta, svorio nemetu, bet labiau prisižiūriu. Sveikas maistas – sveikas kūnas“, – sakė vidurio puolėjas.

Naujovių prisidėjęs prie nacionalinės komandos J. Valančiūnas išvydo ir aplink save – rinktinėje yra penki naujokai.

„Su visais pirmoje treniruotėje dar neteko pažaisti, kadangi buvome susiskirstę į dvi grupes. Bet kiek mačiau sezono metu, jaunimas atrodo neblogai, auga, tobulėja. Manau, ateityje jie sudarys rinktinės branduolį“, – vylėsi J. Valančiūnas.

O kaip pats aukštaūgis atrodo žaidimą per priekinę liniją konstruoti ketinančiam J. Kazlauskui?

„Jam buvo priekaištų dėl gynybos nuo žaidimo du prieš du, ar jis patobulėjo šiame aspekte, pamatysime draugiškose rungtynėse“, – greitų išvadų nedarė specialistas.

Pirmiau rinktinės strategas nori išbandyti vieną savo komandos lyderių treniruotėse, kuriose bus repetuojamos komandos žaidimo schemos.

„Be abejo, kažkiek treniruočių dabar turėsime skirti jau išmoktų dalykų kartojimui, nes reikia integruoti Joną. Bet jis dvejus metus buvo su mumis, todėl visko turbūt nebus pamiršęs. Manau, daug laiko nereikės“, – kalbėjo treneris.

„Žalgirio“ arenoje lietuviai toliau ruošiasi rugsėjį vyksiančiam Europos čempionatui, o artimiausią progą pasitikrinti jėgas turės šeštadienį Alytuje, kur jų laukia draugiška dvikova su Suomijos ekipa.

Ar J. Valančiūnas pasirodys aikštėje šiame mače, kol kas neaišku.

Rinktinė stovyklauja nuo liepos 20 d., bet J. Valančiūnui parvykti į gimtinę anksčiau neleido individualų treniruočių planą jam parengęs „Raptors“ klubas. Pagal tarptautines taisykles, NBA komandos savo krepšininkus į nacionalines rinktines privalo išleisti likus penkioms savaitėms iki oficialių varžybų pradžios.

Primename, kad Lietuvos nacionalinė komanda praėjusią savaitę jau sužaidė dvejas kontrolines rungtynes su Australijos atstovais, kuriuos abusyk įveikė – 80:68 ir 92:85.

Kol kas rinktinės stovykloje išlieka visi 17 į ją pakviestų krepšininkų, tačiau J. Kazlauskas atskleidė, kad rugpjūčio pabaigoje į kontrolinį turnyrą Graikijoje keliaus jau tik 14 kandidatų.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Likusios Lietuvos rinktinės draugiškos rungtynės

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija;
Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija.

Tarptautinis krepšinio turnyras „Huawei Cup 2015“ (Kaunas)

Rugpjūčio 17 d. Lietuva – Turkija;
Rugpjūčio 18 d. Lietuva – Makedonija;
Rugpjūčio 19 d. Lietuva – Kroatija.

Tarptautinis krepšinio turnyras „Akropolis-Eurobank“ (Atėnai, Graikija)

Rugpjūčio 27 d. Lietuva – Turkija;
Rugpjūčio 28 d. Lietuva – Olandija;
Rugpjūčio 29 d. Lietuva – Graikija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA