Šią savaitę laukiama vasaros karščio rekordo | Kas vyksta Kaune

Šią savaitę laukiama vasaros karščio rekordo

BNS 2015/08/05 13:25
R. Tenio nuotr.

Šią savaitę Lietuvoje prognozuojami didžiausi karščiai šiais metais, sveikatos specialistai rekomenduoja nepalikti namų be buteliuko geriamojo vandens.

Meteorologė Margarita Kirkliauskaitė BNS sakė, kad šeštadienį temperatūra gali šoktelėti iki 35 laipsnių karščio – tai būtų aukščiausia šiemet užfiksuota temperatūra.

„Reikia sulaukti šeštadienio – galbūt tų 35 ir nepasieksime, tačiau yra didelė tikimybė“, – sakė meteorologė.

Karštis vietomis kiek atlėgti trumpam gali ketvirtadienį, bet netrukus vėl sugrįš karšti ir sausi orai.

„Daugelyje rajonų vyraus tikrai karšti orai: bus 29–34 laipsniai karščio. Gana panašūs orai bus ir penktadienį. Jeigu rytoj dar į šiaurinius rajonus praslenkantys tirštesni debesys gali atnešti ir kelis lietaus lašus, tai penktadienis jau visiškai sausas ir vėl daugiausia vyraus giedri orai. Naktys taip pat šiomis dienomis bus labai šiltos“, – trečiadienį sakė M.Kirkliauskaitė.

Apie karščio pavojus įspėja ir sveikatos priežiūros specialistai, rekomenduojantys vengti vidudienio saulės ir saugoti akis ir odą.

„Niekada neišeikite iš namų neturėdami su savimi geriamojo vandens buteliuko!“ – įspėja Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Rekomenduojama saugotis perkaitimo, nepalikti vaikų ir naminių gyvūnų vienų įkaitusiuose automobiliuose.

Sveikatos specialistai įspėja, kad su perkaitimu susiję negalavimai dažniausiai pasireiškia vyresnio amžiaus žmonėms, taip pat turintiems padidėjusį kraujospūdį ar sunkiai dirbantiems bei sportuojantiems karštoje aplinkoje.

DAUGIAU APIE ORUS>>>

Nors sekmadienį ir pirmadienį oras trumpam atvės, meteorologų prognozės rodo, kad didesnio atvėsimo artimiausiu metu laukti neverta.

„Tolesnė tendencija – išliks dar labai šilti orai. Gal 35 laipsnių nesieksime, bet artima 30 gali būti. Stipraus atvėsimo iki 20–23 laipsnių, kaip pas mus vyravo didesniąją vasaros dalį, kol kas nematome“, – sakė meteorologė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA