Skaitytojai gina Šilainius ir vardina jų privalumus | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai gina Šilainius ir vardina jų privalumus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po publikacijos apie vieną didžiausių Kauno mikrorajonų Šilainius, kilo didelė kauniečių diskusija, kurioje vieni menkino šį mikrorajoną, teigdami, kad tai pats blogiausias Kauno rajonas, tuo tarpu kiti, gyvenime matantys ne tik juodą spalvą, atkirto jiems, įvardindami tikruosius Šilainių privalumus.

Kaip pagrindinį mikrorajono trūkumą „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai įvardino žalumos nebuvimą, prastą susisiekimą, vaikų žaidimų aikštelių nebuvimą ir tt.

Žalumos netrūksta, susisiekimas puikus

Skaitytoja Vaida: Tiems, kam mažai žalumos, gal tik pravažiavot pro Šilainius. Pradėkim nuo pasivaikščiojimo pirmųjų Šilainių šlaitu, nuo kurio atsiveria gražus vaizdas į Nerį, kiemai dideli, tarp jų daug erdvės, mažiems vaikams žiemą tikra laimė kalniukai. Ir į mašinas nuo jų besileisdamas neįvažiuosi, nes jų šalia nėra. Praeikite taku nuo Šilainių poliklinikos link Žiemgalių gatvės, vėl gi didžiulė erdvė, parkelis. Na kol medžiai užaugs, dar teks luktelti. Toliau miškelis prie Naujakurių gatvėje, netoli Veršvų draustinis. Visuose kiemuose vaikams aikštelės, kadangi ko gero visur yra bendrijos, aikštelės bent aplink mus visur sutvarkytos, vyresnieji gali žaisti krepšinį irgi vos ne kiekviename kieme. Niekas nei laužo, nei gadina. Mašinoms vietos daug, visos telpa, ne taip, kaip senuose rajonuose. Va, nuvažiuok į kokius Eigulius, net dieną mašinos nėra kur pastatyti, nes prie namo 10 vietų. Parkų reikia? kokių, tokių, kaip Draugystės ar Kalniečių, su tvenkiniuose plaukiojančiais pagaliais? Susisiekti su kitais rajonais ko gero geriau tik iš centro. Gyvenu Baltijos g. gale, jei iš čia netinka koks transportas, galiu nueiti iki Baltų pr., iš ten kitom kryptim važiuoja, jei dar netinka-15 min ir Žemaičių plentas, vėl kitos kryptys. 52, 54. 55, 57 mikriukai + dar keli rajono. Kamščių, tokių, kokius matau kokiam Šiaurės pr ar Pramonės pr nebūna. Nebent rytais prie Šilainių poliklinikos šviesoforo luktelt reikia ar žiema nuo Milikonių kalno, kai kelininkai užmiršta. Ir didžiausias pliusas- šalia mokyklos ir darželiai.

Šilainiai – vienas labiausiai išvystytų viešojo transporto mazgų

Niekada nerašau piktų komentarų, bet šį kartą negaliu neapginti savo mikrorajono. Kas rašo, kad Šilainiuose nėra žalumos, kad juos reikia nugriauti ir t.t., tas tikriausiai ne tik, kad juose negyvena, bet ir lankosi šiame rajone vieną kartą per metus. Žalumos yra tikrai nemažai, pasivaikščioti ar šuniuką pavedžioti vietų yra apsčiai, tik išsirinkti reikia ir nebijoti pamiklinti kojų. O dėl transporto… Mano nuomone, Šilainiai vienas labiausiai išvystytų viešojo transporto mazgų, nes pasirinkus reikiamą stotelę, jei nėra baimės šiek tiek paeiti tolėliau, galima rasti bent 5 mikroautobusų ir net nežinau kiek autobusų maršrutų, su kuriais galima kone po visą miestą važinėtis beveik be persėdimų. Į antrą ligoninę transporto irgi yra, bet su pačia ligonine problemėlių irgi yra. Tad nereikia Šilainių nurašyti. Daugiau pozityvumo ir viskas atrodys daug geriau. Ir kalbu ne vien tik apie negatyvumą gyvenamosios vietos klausimu. Tai apima daug daugiau, rašo skaitytoja Ieva.

Puikios magistralinių kelių jungtys, kurių neturi joks kitas mikrorajonas

Tuo tarpu skaitytojas Andrius įvardino vieną, bet labai svarbų Šilainių mikrorajono aspektą: Kaune nėra nei vieno mikrorajono, kuris turėtų tris tiesioginius išvažiavimus į Kauno aplinkelį, greitkelį ar magistralę. Jis teigia, kad iš šio mikrorajono per kelias minutes be jokių spūsčių gali pasiekti magistralinius kelius, vedančius į Vilnių, uostamiestį, Marijampolę ar kitomis kryptimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA