Filmo kūrėjus policija nubaudė dėl automobilių su rusiškais numeriais | Kas vyksta Kaune

Filmo kūrėjus policija nubaudė dėl automobilių su rusiškais numeriais

Retromobile nuotr.

Donato Ulvydo režisuojamo filmo „Emilija” dalyviai vėlų liepos 30 dienos vakarą pakliuvo į nemalonią situaciją, kuomet filmavimo metu, Kauno miesto centre kelių policijos patrulių buvo sustabdyti filmavimo įkarštyje dirbantys istorinių automobilių savininkai.

Rekonstruojant 1972 metų įvykius Kauno mieste, asociacijos „Retromobile” istoriniai automobiliai GAZ 21 bei VAZ 2101 privalėjo važinėti su to laikmečio juodai baltais numeriais, kirilicos rašmenimis. Pasikeitus valstybinius numerius, į to laikmečio numerius, pro šalį vykęs kelių patrulis sureagavo žaibiškai bei liepė sustoti abejoms transporto priemonėms.

GAZ 21 automobilyje tuo metu buvo visa pagrindinė filmavimo grupė su dirbtiniu apšvietimu, rekvizitais ir kt.

Automobilyje taip pat buvo režisierius D. Ulvydas, operatorius bei pagrindinio Emilija vaidmens atlikėja su vairuotoju Juozu Urbonu. Iš paskos automobiliu VAZ 2101 vykęs asociacijos narys Kęstutis Devyžis sudarė foną pirmajam automobiliui. Patruliams tai buvo nė motais, kaip ir tai, jog filmo „Emilija” darbo grupė turi tiek Kauno m. VPK bei Kauno m. savivaldybės administracijos leidimus vykdyti filmavimus Kauno mieste, daugiau kaip dešimčiai istorinių automobilių yra išduoti specialūs leidimai filmavimo tikslais važinėti miesto gatvėmis rekonstruojant istorinius įvykius.

Kelių patrulis surašė administracinio teisės pažeidimo protokolus tiek J. Urbonui, tiek K. Devyžiui, konstatuodami: „vairavo transporto priemonę su pritvirtintais ne tai transporto priemonei išduotais valstybinio numerio ženklais, tai yra vairavo su pritvirtintais numerio ženklais 12-22 LiP (raidės rusiškos), kai transporto priemonei išduoti H720D6 valstybinio numerio ženklai”.

Filmo „Emilija” filmavime dalyvaujantys asociacijos „Retromobile” istorinių automobilių savininkai yra suglumę tokiu policijos pareigūnų perdėtu uolumu. Neabejotina, jog tokie policijos pareigūnų veiksmai ateityje tik atgrasys istorinių automobilių savininkus dalyvauti filmavimuose ar kaip kitaip prisidėti prie mūsų šalies istorijos puoselėjimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA