Prekybos miestelyje „Urmas” pradeda kursuoti nemokamas autobusiukas | Kas vyksta Kaune

Prekybos miestelyje „Urmas” pradeda kursuoti nemokamas autobusiukas

Organizatorių nuotr.

Šiuolaikinis žmogus sunkiai įsivaizduoja savo gyvenimą be automobilio, tačiau šis gyvenimo patobulinimas gerokai sumažino žmonių fizinį aktyvumą, kuris dar prieš kelis dešimtmečius buvo ženkliai didesnis vien jau dėl to, kad daug kur ėjome pėsčiomis.

[galerija]

Jeigu neturime laiko ilgiems pasivaikščiojimams parke, fizinį aktyvumą galime padidinti išėję apsipirkti. Atstumai, kuriuos teks nueiti, ir pirkinių nešimas gali tapti puikiu treniruotės sporto salėje pakaitalu.

Didžiausias šalies mažmeninės prekybos turgus – prekybos miestelis „Urmas“ užima 15 hektarų teritoriją, o jame veikiantys prekybos plotai – net 75 tūkstančius kvadratinių metrų. Pirkėjų srautų stebėjimo tyrimas rodo, kad didžioji dauguma pirkėjų į „Urmo“ teritoriją atvyksta automobiliais, apie penktadalis – viešuoju transportu.

Kad pereitų nuo vieno teritorijos krašto į kitą, pirkėjams tenka įveikti ne mažiau kaip 1,5 kilometro, o tai yra tik šiek tiek mažiau nei atstumas, kurį kauniečiai ir miesto svečiai nueina pagrindine Kauno pėsčiųjų zona – Laisvės alėja ir Vilniaus gatve – nuo Nepriklausomybės aikštės iki Rotušės.

Tyrimas taip pat parodė, kad dauguma pirkėjų „Urme“ apsiperka tikslingai – atvyksta iš anksto žinodami, kuriose parduotuvėse ketina apsilankyti, todėl automobilius stato kuo arčiau reikiamos vietos. Daugiau laiko pasivaikščiojimui po parduotuves pirkėjai skiria savaitgaliais ir atostogų metu.

„Išlieka tendencija, kad dauguma šiuolaikinių žmonių pirmenybę teikia greitam ir tikslingam apsipirkimui, todėl atsižvelgdami į pakitusius vartotojų poreikius pirmieji Lietuvoje nusprendėme pasiūlyti pirkėjams nemokamą vidinio transporto paslaugą. Nuo šiol mūsų prekybos miestelyje visiems neturintiems laiko ir noro vaikščioti pėstute siūlysime tolimesnius prekybos miestelio taškus pasiekti patogiu mikroautobusu“, – sako prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Nuo rugpjūčio mėnesio vidinis „Urmo“ mikroautobusas kursuos ratu nuo pagrindinio įvažiavimo į prekybos miestelį, o maršrutas truks apie 10-15 minučių. Mikroautobusą pirkėjai galės susistabdyti bet kurioje maršruto vietoje tiesiog pakėlę ranką.

„Vidinis nemokamas transportas ne tik leis greičiau ir patogiau pasiekti skirtingose vietose įsikūrusias parduotuves, bet ir sumažins automobilių srautus pačioje teritorijoje. Pirkėjai galės palikti automobilį bet kurioje parkavimo aikštelėje ir nesijaudinti, kad bus per sunku parsinešti įsigytus pirkinius. Su sunkiais nešuliais visuomet galima bus grįžti nemokamai spalvingu „Urmo“ mikroautobusu“, – naujiena džiaugėsi J. Plenta.

Prekybos miestelyje „Urmas“ vidinis transportas darbo dienomis ir šeštadienį kursuos įprastu parduotuvių darbo laiku nuo 9 val. iki 18 val., o sekmadienį trumpiau – iki 15 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA