Lietuvos žvaigždės liejo prakaitą treniruotėje | Kas vyksta Kaune

Lietuvos žvaigždės liejo prakaitą treniruotėje

R. Tenio nuotr.

Permainingo ir lietingo trečiadienio oro nepabūgo ir į olimpietės Ingos Juodeškienės vedamą viešą treniruotę S. Dariaus ir S. Girėno stadione susirinko ne tik apie šimtą miestiečių, bet ir suvažiavo gausus būrys Lietuvos sporto ir pramogų pasaulio žvaigždžių. Čia jie ruošėsi rugsėjo 5 dieną organizuojamam antrajam „Ąžuolyno bėgimui“.

Sulaukia vis daugiau dėmesio

Į treniruotes atvyko antrą kartą „Ąžuolyno bėgime“ planuojantys dalyvauti dainininkė Karina Krysko ir jos vyras, šokėjas, Saulius Skambinas, aktorius Artūras Orlauskas. Taip pat „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė ir ralio pilotas Vytautas Švedas.

Progos pasportuoti nepraleido ir jau apie 5 metus aktyviai bėgiojanti Jolanta Leonavičiūtė. Ji tikina, kad jai bėgimas yra tikras malonumas ir vėl su džiaugsmu išmėgins savo jėgas ąžuolyno parke.

„Dažniausiai bėgioju viena, bet bėgant kartu su kitais didėja motyvacija. Pavasarį „Ąžuolyno bėgime“ 5 kilometrus nubėgau gerokai greičiau nei įprastai bėgu viena. Visgi neesu profesionalė ir man svarbiausia po treniruočių jaustis gerai ir išeiti su šypsena, tad rekordų gerinti ir konkuruoti su profesionalais tikrai nežadu“, – pasakojo J. Leonavičiūtė ragindama visus prisijungti ir kartu sudalyvauti varžybose.

Pirmą kartą prie treniruočių prisijungė ir aktoriai Sandra Daukšaitė su dukra ir Andrius Žiurauskas su sūnumi, dainininkė Neringa Šiaudukytė, modelis Solveiga Mykolaitytė ir Vaida Skaisgirė.

„Buvome maloniai nustebinti, kad dalyvauti antrame „Ąžuolyno bėgime“ ir atvykti į viešas treniruotes norą pareiškė dar daugiau lietuviams žinomų žmonių. Tikimės, kad kauniečiai užsikrės jų pavyzdžiu ir daugiau laiko skirs sportui“, – pasakojo renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Pratimus rodė ir Austra Skujytė

Į treniruotę atvyko ir renginio globėja, olimpine vicečempione Austra Skujyte. Ji ne tik kartu su visais susirinkusiais atliko įvairius I. Juodeškienės rodomus pratimus, bet ir parodė kaip pati apšyla prieš varžybas.

„Per sporto metus kūnas tiesiog priprato prie kai kurių apšilimo pratimų, be kurių jau neįsivaizduoju savo treniruočių. Šiandien buvo gera matyti, kaip juos daro gausus būrys žmonių kartu. Treniruotis vienam visada yra sunkiau. Kai matai dar ir daugiau kartu sportuojančių norisi pasitempti, tarsi atsiranda daugiau jėgų ir noro.

Treniruočių metu vyraujanti gera nuotaika užkrečia ir sportas tampa dar malonesnis“, – po treniruočių pasakojo olimpinė vicečempionė.

Trenerė Inga Juodeškienė tikino, kad žinomi pramogų pasaulio atstovai treniruočių programai įtakos neturėjo.
„Nesvarbu, ar tu žinomas ar ne, per pirmąją treniruotę visus supažindinome su bėgimo technika, svarbiausiais pratimais, skirtais kūną paruošti bėgimui. Nors buvo smagu matyti, kad nemaža dalis susirinkusiųjų miestiečių ir žvaigždučių yra susipažinę su bėgimu ir sportas jiems ne naujiena“, – pasakojo olimpietė.

Kviečia aktyviai leisti laisvalaikį

Treniruotės S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyks kiekvieną trečiadienį, 18 valandą iki „Ąžuolyno bėgimo 2015. Ruduo“ renginio. Organizatoriai tikina, kad rengti viešas treniruotes ir varžybas du kartus per metus paskatino patys kauniečiai.

„Po pavasarį rengto bėgimo sulaukėme daugybės pageidavimų „Ąžuolyno bėgimą“ organizuoti dažniau. Tad nusprendėme jį rengti pavasarį ir rudenį. Smagu matyti aktyviam laisvalaikiui neabejingus kauniečius ir žiniasklaidos dėmesio centre nuolatos atsiduriančius žmones“, – pasakojo G. Bielskus.

Organizatoriai tikina, kad šiuo renginiu norima skatinti kauniečius daugiau sportuoti, bėgioti ir aktyviai leisti laisvalaikį. Kad tai galėtų daryti visa šeima, organizuojami nemokami trumpų distancijų bėgimai vaikams, moksleiviams, šeimoms ir poroms.

Rugsėjo 5 dieną Kaune vyksiantis antrasis „Ąžuolyno bėgimas“ kviečia išbandyti sportines 5, 10 ir 15 km distancijas, o linksmai ir aktyviai norintiems praleisti laiką – įvairius „Fun Run“ bėgimus. Rudeninio bėgimo naujovė – galimybė susipažinti su skirtingomis sporto šakomis ir jas išbandyti sporto mugėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA