Pagarsėjęs Kauno savivaldybės įstaigos vadovas palieka postą | Kas vyksta Kaune

Pagarsėjęs Kauno savivaldybės įstaigos vadovas palieka postą

Archyvo nuotr.

Valdžiai pavyko iškrapštyti iš savivaldybės viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ ilgametį vadovą Algimantą Puidoką. Meras tikina, jog su pagarsėjusiu vadovu pavyko rasti bendrą susitarimą.

A. Puidokas „Automobilių stovėjimo aikštelėms“ vadovavo 15 metų. Jis skandalingai pagarsėjo už tai, jog buvo išdavęs „Autrolio“ vardu nelegalius leidimus, neskaidrią automobilių statymo tvarką Žemaičių gatvės aikštelėje. Taip pat vadovas papuolė į teisėsaugos akiratį ir trumpam pajuto, ką reiškia būti sulaikytam, kuomet už buvusio vicemero Kęstučio Kriščiūno automobilio remontą sumokėjo valdiškais pinigais. Šiuo metu dėl šio įvykio vyksta teismų virtinė.

Dėl visų incidentų ir neskaidraus įmonės valdymo, senoji valdžia stengėsi minimai įmonei surasti kitą vadovą, tačiau tuomet A. Puidokas atsisakė palikti kėdę. Dabartinis meras Visvaldas Matijošaitis tikina, jog su vadovu pavyko rasti bendrą susitarimą.

„Kai buvau inauguruotas, A. Puidokas išėjo atostogų, vėliau susirgo. Jis turi tikrai rimtų sveikatos sutrikimų, tačiau žinojo, kad norėsime pasikalbėti dėl vadovo posto. Kol jis sirgo, buvo paskirtas laikinas vadovas, o dabar pavyko susitarti dėl jo išėjimo. Žinote, geriau susitarti, nei po to kelių metų didesnes sumas pralošti teismuose“, – tikino V. Matijošaitis.

Savivaldybės atstovai kol kas neatskleidžia, kokio dydžio išeitinė kompensacija bus išmokėta A. Puidokui, tačiau tikina, kad viskas bus daroma pagal įstatymus.

„Vyksta savivaldybės reorganizacijos procesas ir su atleidžiamais darbuotojais yra derimasi dėl išeitinių kompensacijų. Kol kas neviešiname konkrečių sumų, kad nepakenktumėme deryboms su kitais“, – komentavo mero patarėjas Tomas Grigelevičius.

„Automobilių stovėjimo aikštelių“ vairą perima Justas Limanauskas. Valdininkai tikisi, jog jaunas žmogus atneš naujų vėjų ir įmonė dirbs nenuostolingai. Meras tikisi, jog naujam vadovui pavyks išspręsti automobilių parkavimo problemas mieste, sumažins gyventojų galvos skausmą, kuomet vairuotojai automobilius palieka kiemuose ir pan. Anot V. Matijošaičio, svarbiausia, kad J. Limanauskas sugebėtų surinkti patikimą komandą ir valdytų įmonę pelningai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA