Pranešė, kiek laisvų vietų liko neįstojusiems | Kas vyksta Kaune

Pranešė, kiek laisvų vietų liko neįstojusiems

BNS 2015/07/29 12:44
Roko Tenio nuotr.

Stojantieji į universitetus ir kolegijas antrame etape gali pretenduoti į 1834 valstybės finansuojamas vietas ar studijų stipendijas.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informuoja, kad universitetuose liko 540, kolegijose – 1114 valstybės finansuojamų vietų, tuo metu studijų stipendijų universitetuose liko 84, kolegijose – 96.

Universitetuose bei kolegijose liko ir valstybės nefinansuojamų studijų vietų.

Be to, būsimieji pirmakursiai dar turi apsipręsti dėl 518 tikslinio finansavimo vietų. Gavus tikslinio finansavimo studijų vietą, sudaroma trišalė stojančiojo, aukštosios mokyklos ir darbdavio studijų sutartis, menų studijų atveju – dvišalė stojančiojo ir aukštosios mokyklos sutartis.

Per pirmąjį priėmimo etapą studijų sutartis dėl valstybės finansuojamų studijų sudarė 12 tūkst. 766, dėl studijų savo lėšomis – 9260 būsimi pirmakursiai.

Antrajame pagrindinio priėmimo etape gali dalyvauti asmenys, nepasirašę studijų sutarties į valstybės finansuojamą arba valstybės nefinansuojamą vietą su studijų stipendija ar į jas negavę kvietimo, taip pat nutraukę sutartis į šias vietas. Stojantieji, norintys dalyvauti antrajame etape, turi šį norą patvirtinti LAMA BPO informacinėje sistemoje. Šiame etape galima koreguoti pageidavimų eiliškumą, tačiau negalima įrašyti naujų pageidavimų. Prašymai koreguojami nuo trečiadienio popietės iki penktadienio vakaro.

Antrojo etapo rezultatai bus skelbiami rugpjūčio 3 dieną, pirmadienį.

Pirmajame etape pasirašęs studijų sutartį dėl valstybės nefinansuojamos vietos asmuo, antrajame etape laimėjęs valstybės finansuojamą vietą arba valstybės nefinansuojamą vietą su stipendija, pirmo etapo sutartį gali nutraukti arba pasilikti studijuoti pagal dvi studijų programas.

Antrojo etapo sutartys bus pasirašomos rugpjūčio 4-6 dienomis.

Vėliau dar vyks papildomas priėmimas.

Bendrajame priėmime dalyvauja 43 aukštosios mokyklos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA