Žinia, kurios laukė visi kauniečiai: prasideda blogiausios būklės gatvės remontas | Kas vyksta Kaune

Žinia, kurios laukė visi kauniečiai: prasideda blogiausios būklės gatvės remontas

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai jau buvo praradę viltį, kad pagrindinė Vilijampolės transporto arterija kada nors bus pradėta remontuoti. Tačiau jau šią savaitę šioje itin prastos būklės gatvėje prasidėjo parengiamieji darbai.

Šiuo metu tvarkomos blogiausios gatvės vietos, o vėliau į šią gatvę žengs ir „Remix“ technologijos asfalto klojimo mašina.

Nors ankstesnė valdžia planavo grandiozinę Raudondvario plento rekonstrukciją už daugiau nei 35 mln. eurų, tačiau dabartinis meras Visvaldas Matijošaitis teigia, kad miestas ir taip turi daug skolų, o skirti tiek pinigų vienai gatvei, kai yra daug kitų neišspręstų problemų yra neracionalu.

„Pagal projektą, kuris buvo pradėtas ruošti ankstesnės valdžios, reikėtų be proto didelės sumos. Mes nenorime vedžioti kauniečių už nosies ir sakome, kad Kaunas nėra pajėgus tokią pinigų sumą investuoti ir turime ieškoti kitokio būdo, kaip tvarkyti šitą gatvę“, – yra sakęs Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Skelbiama, kad už maždaug 1,5 mln. eurų bus tvarkoma ne tik asfaltbetonio danga gatvėje, bet ir įvažos, šaligatviai bei perėjos.

Tokiems planams griežtai nepritarė opozicijos nariai.

„Norėjau paklausti dėl Raudondvario plento. Čia yra numatyta pusantro milijono ir kažkodėl karšto regeneravimo būdu. Tai jums pasiūlė ar patys sugalvojote, kad dėsite ant supuvusios šaknies briliantinę karūnėlę?“ – ironiškai replikavo Vygantas Gudėnas.

Kiti opozicijos nariai taip pat kritikavo karštojo regeneravimo technologiją tokioje svarbioje vietoje. Štai G. Žukauskas tikino, jog po tokių remontų praeis pusantrų metų ir vėl kas nors nutiks. Jam pritarė ir kolega Andrius Kupčinskas, stebėdamasis, kad dabartinė valdžia neišnaudoja koncesijos galimybės ir netvarko Raudondvario plento iš esmės.

Autobusų, troleibusų ir mikroautobusų maršrutai dėl gatvės remonto nebus keičiami, kelininkai dirbs ir dienomis, ir naktimis. Iki liepos 20 dienos problemines vietas požeminėse gatvės konstrukcijose turės sutvarkyti bendrovės „Kauno energija“, „Kauno vandenys“, „Teo“, „Lesto“, „Lietuvos dujos“: bus sutankintas gruntas prie šulinių, kad ateityje čia nesidarytų duobės, įrengti papildomi įvadai.

Darbus planuojama baigti iki rugsėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA