Nustatė, kiek nuo rugpjūčio kainuos šiluma ir karštas vanduo | Kas vyksta Kaune

Nustatė, kiek nuo rugpjūčio kainuos šiluma ir karštas vanduo

archyvo nuotr.

AB „Kauno energijos“ valdyba nustatė, kokios šilumos ir karšto vandens sąskaitos pasieks Kauno miesto ir Kauno rajono gyventojus. Patvirtintos kainos įsigalios nuo rugpjūčio pirmos dienos.

Vykdydama Lietuvos Respublikos Šilumos ūkio įstatymo bei Šilumos ir karšto vandens kainų nustatymo metodikų nuostatas, AB „Kauno energija“ valdyba savo 2015 m. liepos 23 d. sprendimu nustatė šias galutines centralizuotai tiekiamos šilumos ir karšto vandens kainas, įsigaliosiančias nuo 2015 m. rugpjūčio 1 dienos:

– gyventojams – vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį – 5,42 euro ct/kWh su 9 proc. PVM,
– kitiems vartotojams – vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį – 6,01 euro ct/kWh su 21 proc. PVM.

Taip pat buvo nustatytos ir karšto vandens kainos, kai karšto vandens tiekėjas – AB „Kauno energija“ (pirmoji kaina – kai neįrengta nuotolinio duomenų nuskaitymo ir perdavimo sistema, antroji – kai įrengta nuotolinio duomenų nuskaitymo ir perdavimo sistema).

Karšto vandens kainos vartotojams daugiabučiuose namuose (gyventojams su 9 proc. PVM):

1. Kauno miesto, Kauno rajono Garliavos miesto, Akademijos miestelio ir Domeikavos kaimo vartotojams – 4,36 Eur/m3 arba 4,44 Eur/m3.

2. Kauno rajono Ežerėlio miesto bei Raudondvario, Neveronių ir Girionių kaimų vartotojams – 5,25 Eur/m3 arba5,32 Eur/m3.

3. Jurbarko miesto vartotojams – 5,17 Eur/m3 arba 5,24 Eur/m3

Karšto vandens kainos kitiems vartotojams (su 21 proc. PVM):

1. Kauno miesto, Kauno rajono Garliavos miesto, Akademijos miestelio ir Domeikavos kaimo vartotojams – 4,61 Eur/m3 arba 4,78 Eur/m3

2. Kauno rajono Ežerėlio miesto bei Raudondvario, Neveronių ir Girionių kaimų vartotojams – 5,55 Eur/m3 arba 5,72 Eur/m3

3. Jurbarko miesto vartotojams – 5,47 Eur/m3 arba 5,64 Eur/m3.

Visą informaciją apie kainas, kainų dedamąsias, name suvartotą šilumą, vidutinius mokėjimus ir kitus duomenis galite rasti AB „Kauno energija“ svetainės skyriuose „Fiziniams asmenims” ir „Juridiniams asmenims”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA