Aerodromo šimtmečio šventė – be aviacijos muziejaus | Kas vyksta Kaune

Aerodromo šimtmečio šventė – be aviacijos muziejaus

R. Tenio nuotr.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas savaitgalį minėjo garbingą sukaktį. Netrūko pramogų abi šventės dienas, tačiau kauniečiai pasigedo vieno svarbaus oro šventės akcento – vieną dieną neveikė aviacijos muziejus.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai susidomėjo, kodėl svarbia miestui šventę nedirbo Lietuvos aviacijos muziejus. Kauniečiai tikino, jog norėjosi akis paganyti ne tik Kauno aerodromo danguje raižančius geležinius sparnuočius, bet taip pat ir prisiminti, nuo ko visa tai prasidėjo. Deja, Lietuvos aviacijos muziejus duris atvėrė tik vieną šventės dieną. Nepasinaudoję proga šeštadienį apsilankyti muziejuje, sekmadienį lankytojai liko it musę kandę, mat ši vieta nedirbo.

„Taip, mes dirbome tik šeštadienį. Žinote, tai paprastas muziejus ir darbuotojai taip pat turi šeimas. Direkcijos sprendimu, buvo palikta sekmadienis – išeiginė diena. Be to, mums pakankami ir tokie srautai. Šeštadienį muziejuje apsilankė apie 5000 lankytojų. Tai yra labai didelis skaičius. Muziejus nėra pritaikytas priimti tokius didelius srautus“, – komentavo Lietuvos aviacijos direktorius Remigijus Jankauskas.

Pašnekovas tikina, jog kauniečiai, nespėję muziejuje apsilankyti aerodromo šventės metu, mielai laukiami atvykti kitomis muziejaus darbo dienomis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog visą savaitgalį S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome gaudė grandiozinė aviacijos šventė. Aerodromo 100-mečio jubiliejaus proga buvo galima išvysti gausybę stulbinančių pasirodymų tiek danguje, tiek ant žemės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA