Nemokantys baudų vairuotojai neturėtų gauti pažymėjimų ir registruoti automobilių | Kas vyksta Kaune

Nemokantys baudų vairuotojai neturėtų gauti pažymėjimų ir registruoti automobilių

BNS 2015/07/27 13:20
Asociatyvinė/ Kas vyksta Kaune nuotr.

Vyriausybė iš esmės pritaria, kad baudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus nemokantiems vairuotojams būtų neišduodami pažymėjimai, jie negalėtų savo vardu registruoti ir automobilio.

Vyriausybė pirmadienį per pasitarimą pritarė tai numatantiems Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtiems teisės aktų pakeitimams.

„Turime imtis griežtesnių priemonių, nes baudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus nemokančių asmenų yra pernelyg daug. Pavyzdžiui, 2012 metais Lietuvoje paskirta daugiau kaip 105 tūkst. tokių baudų, jų suma – daugiau kaip 8,9 mln. eurų, o išieškoti vos 8 procentai. 2013 ir 2014 metais išieškota atitinkamai 38 ir 22 procentai“, – sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, cituojamas ministerijos pranešime.

Anot ministro, naujasis mechanizmas leis padidinti įplaukas į valstybės biudžetą.

Atsižvelgiant į Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, pažymėjimai nebūtų išduodami ir draudimas registruoti automobilį savo vardu „Regitroje“ įsigaliotų tą pačią dieną, kai baigtųsi nustatytas baudos mokėjimo terminas.

Minėtos įstatymo pataisos dar turi sulaukti pritarimo Vyriausybės posėdyje ir Seime.

Lietuvos kelių policijos tarnybos ir Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, pernai policija šalyje išaiškino 409 tūkst. 926 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Už juos 120 tūkst. 61 atveju skirtos baudos, jų suma siekė apie 11 mln. eurų. Sumokėta apie 4,2 mln. eurų baudų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA