Kačerginės lobiai: per vieną dieną galite ir neįveikti | Kas vyksta Kaune

Kačerginės lobiai: per vieną dieną galite ir neįveikti

Kačerginės Liepų parkas / R. Tenio nuotr.

Mažas Kauno rajono miestelis gali didžiuotis savo turimais turtais ir galimybe pritraukti įvairius žmones. Čia galima ne tik pailsėti, atsiplėšti nuo mašinų gausmo, bet ir priešingai – iš arčiau pajusti automobilių kvėpavimą. Kačerginė – tai vieta, kur kiekvienas atras sau mielą ir priimtiną kampelį, mat lankytinų vietų pasiūla tikrai didelė.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ komanda jau siūlė apsilankyti Kačerginėje besidriekiančiame Šaltinių take. Tuomet apžvelgėme 6 kilometrų taką, nuo kurio atsiveria pasakiški vaizdai į Nemuno krantus. Taip pat čia galima ir miško plotme pasigėrėti ir, jei pavyks, kelyje ir stirnas sutikti. Tikrai graži vieta, kur čiurlendami šaltiniai kviečia atsigaivinti.

Be Šaltinių tako Kačerginėje apstu kitų lankytinų ir dėmesio vertų vietų. Štai šiame miestelyje lankytojus pasitinka rašytojo Prano Mašioto pasakų parkas. Čia dar 2004-aisiais jaunųjų skulptorių stovyklos dalyviai įkūrė parką, kuriame puikuojasi mediniai rašytojo pasakų personažai.

Dar vienas Kačerginės lobis – Liepų parkas. Miestelio centre įkurta erdvė traukia ne tik svečius, bet ir pačius gyventojus, mat čia puiki vieta megzti pažintis. Žinoma, nereikėtų pamiršti ir Barsukynės poilsiavietės bei prieplaukos, nes jos yra taip pat neatsiejamos Kačerginės vietos, kurios prisijaukina lankytojus.

Akį traukia ir naujoviški maldos namai. Kačerginės Šv. Onos koplyčia atstatyta 1998 metais. Ji išsiskiria savo dizainu, nes iš tolėliau atrodo, jog tai paprastas poilsio namukas.

Žinoma, kam gamta ne prie širdies, kviečiami užsukti į Nemuno žiedą, kuriame dažnai svyla padangos ir kraują stingdo automobilių greitis. Šią vietą vertą aplankyti ir dėl to, jog ji laukia atgimimo, tad nepamačius, kaip žiedas atrodo dabar, nebus taip įdomu pamatyti po remonto darbų.

Ir tai tik maža dalis to grožio, kurį savyje turi Kačerginė. Smagiausia yra tai, jog nuo Kauno šias lankytinas vietas galima pasiekti įrengtu dviračių taku. Nuo Marvelės besidriekiantis dviračių takas pasižymi gražiais Nemuno krantais, įrengtais suoliukais, kviečiančiais stabtelėti ir nauja bei lygia danga, tad važiuoti dviračiais šia trasa yra tikrai malonu.

Kauno rajono savivaldybė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA