Aplink pasaulį mažieji aerodromo lankytojai apkeliaus mažiau nei per valandą | Kas vyksta Kaune

Aplink pasaulį mažieji aerodromo lankytojai apkeliaus mažiau nei per valandą

Jau šeštadienį Kaune prasidės visą savaitgalį truksianti 100-mečio oro šventė, skirta paminėti S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo įkūrimo jubiliejų bei prisiminti turtingą Lietuvos aviacijos istoriją. Šventės organizatoriai ragina į Aleksotą atvykti su visa šeima, nes įspūdžių ir pramogų ruošiama visoms amžiaus grupėms.

Šiaurinėje vieno seniausių Europoje aerodromų dalyje liepos 25-osios vidurdienį vyks spektaklis vaikams „Aplink pasaulį“. Mažiau nei valandą trunkančiame vaidinime mažieji susipažins su daugeliu mūsų planetos šalių, atras jų kultūrą ir tuo pačiu įsikvėps meilės Lietuvai. „Visur gerai, bet namuose geriausia“, – tokia pagrindinė „Labaiteatro“ režisierės Agnės Sunklodaitės spektaklio mintis.

Mūsų aviacijos veteranus visą šeštadienį gyvai kalbins populiarios „LRT Opus“ laidos „Švelnūs tardymai“ vedėjas Richardas Jonaitis – jo klausimų ir įžvalgų dėka laiko dulkėmis užpustyti patyrusių pilotų prisiminimai pasieks itin plačią auditoriją.

Entuziastus sudomins Lietuvos karo aviacijos vado ir aviakonstruktoriaus Antano Gustaičio atminimui veikianti asociacija „ANBO eskadrilė“, kuri šventės metu pademonstruos šiuo metu pagal garsiojo piloto brėžinius konstruojamą lėktuvą.

Taip karą „išgyvenusiame“ aerodromo angare visą savaitgalį veiks įspūdingo dydžio fotografijų paroda, skirta net aštuonioms Lietuvos aviacijos istorijos temoms. Legendiniams Lietuvos lakūnams Steponui Dariui ir Stasiui Girėnui surengta atskira fotografijų ekspozicija jų vardo alėjoje.

Ant greta stūksančių metalinių konteinerių tris svarbiausius Lietuvai lėktuvus savaip interpretavo Kauno gatvės meno festivalio „Nykoka“ atstovai. Įdomu tai, kad piešiniai ant konteinerių yra tikro dydžio – tokio paties, kokio buvo „Lituanica“ ir kiti lėktuvai.

Nors pagrindiniai 100-mečio oro šventės pasirodymai – „Baltic Bees“ naikintuvų šou, „Red Bull Air Race“ krikštatėvio Péterio Besenye triukai ir kt. – vyks pietinėje dideliu plotu pasižyminčio Aleksoto aerodromo dalyje, pasirūpinta, kad žingeidžiausi šventės dalyviai spėtų viską. Pailsėję tarpukario dvasia alsuojančioje kavinėje „Lituanica“ ir išgėrę 4-uoju dešimtmečiu dvelkiančios kavos kauniečiai ir miesto svečiai iš šiaurinės dalies į pietinę galės vykti dažnai kursuosiančiu autobusu. Jame šventės įspūdį dar sustiprins gidas, neilgos kelionės metus pasakos apie aerodromo istoriją.

Lėktuvų Ir kitų oro transporto priemonių pasirodymai, koncertai ir Lietuvos aviacijos istorija gyvai – liepos 25-26 dienomis Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome. Visi šventės renginiai nemokami ir atviri kiekvienam.

Tiksli 100-mečio oro šventės programa: www.aleksotasair.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA