Lietuvos prezidentė ragina nebijoti pabėgėlių | Kas vyksta Kaune

Lietuvos prezidentė ragina nebijoti pabėgėlių

BNS 2015/07/23 17:21
Asociatyvinė/ R.Tenio nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina nebijoti pabėgėlių, kurie bus perkelti į Lietuvą, siekiant palengvinti naštą Pietų Europos šalims.

Šalies vadovės teigimu, gerai integravęsi užsieniečiai bus naudingi valstybei.

„Nereikia bijoti tų žmonių, reikia jiems padėti, nes jie bėga nuo karo, persekiojimo ir bado“, – ketvirtadienį paskelbtame interviu LRT radijui sakė D.Grybauskaitė.

Lietuva per dvejus metus įsipareigojo priimti 325 pabėgėlius iš Afrikos ir Artimųjų Rytų. Europos šalys taip siekia palengvinti Italijai ir Graikijai tenkančią naštą.

D.Grybauskaitės teigimu, Lietuva jau turi patirties integruodama pabėgėlius – šiuo metu Lietuvoje jų gyvena daugiau kaip 350.

„Iššūkis yra, bet yra ir galimybė. Gerai integravęsi žmonės atneš Lietuvai naudos“, – kalbėjo prezidentė.

D.Grybauskaitė taip pat atkreipė dėmesį, kad už kiekvieną pabėgėlį Lietuvai iš Europos Sąjungos biudžeto bus skiriama nuo 6 tūkst. iki 10 tūkst. eurų.

Europos Sąjungos šalių vidaus reikalų ministrai pirmadienį sutarė dėl 32 tūkst. pabėgėlių perkėlimo iš Italijos ir Graikijos ir 22 tūkst. pabėgėlių, šiuo metu gyvenančių stovyklose už ES ribų.

Estija įsipareigojo priimti 150, Latvija – 250, Lenkija – 2 tūkst., Vokietija – per 12 tūkst. pabėgėlių.

Tarptautinė migracijos organizacijos duomenimis, šiais metais mėgindami per Viduržemio jūrą pasiekti Europą žuvo daugiau kaip 1900 migrantų. Šią pavojingą kelionę sėkmingai baigė apie 150 tūkst. žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA