A.Kupčinskas įvertino naujojo mero darbus | Kas vyksta Kaune

A.Kupčinskas įvertino naujojo mero darbus

BNS 2015/07/23 19:21
R.Tenio nuotr.

Kauno savivaldybės administracijos reformą planuojama pabaigti iki rugsėjo, ketvirtadienį pranešė administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

„Iš numatytos reformos atlikta jau du trečdaliai darbų. Iš 38 skyrių pritarta turėti 31 ir su 23 skyrių vadovais suderinti procesai sumažinti etatų skaičių. Mes neatsiliekame nuo grafiko ir tikimės rugsėjo pabaigai turėti pilnai įvykdytą administracijos reformą“, – žurnalistams sakė G.Petrauskas.

Pristatydami per pirmuosius šimtą darbo dienų atliktus darbus, savivaldybės vadovai pabrėžė, kad pavyko išsiderėti mažesnius darbų įkainius.

[galerija kiek=””]

Savivaldybės teigimu, gatvės Kaune bus tvarkomos 40 procentų pigiau, gatvių ženklinimo darbai atliekami 34 procentais pigiau. Taip pat planuojama greičiau pabaigti pirmąjį Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapą.

Pasak miesto vadovų, sutaupytos lėšos bus skiriamos atlikti daugiau darbų tose srityse, kur pavyko išsiderėti mažesnius įkainius.

Buvęs Kauno meras, dabar opozicinėje Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoje Kauno taryboje dirbantis Andrius Kupčinskas, vertindamas naujosios valdžios išvardytus pasiekimus pabrėžė, kad dabartinis tūkstančiui gyventojų Kaune tenkantis valdininkų skaičius yra vienas mažiausių Lietuvoje.

Lietuvos laivosios rinkos instituto (LLRI) duomenimis, Kaune tūkstančiui gyventojų tenka 2,7 valdininko ir tai mažiausias rodiklis po Vilniaus ir Šiaulių.

„2009 metais esant ekonominei krizei mes nuo 960 iki 780 sumažinome administracijos darbuotojų skaičių. (…) Visada yra kur mažinti, būtų galima palikti tik merą ir pavaduotojus – populistiškai kalbant, visada galima sakyti, kad mažiname. Bet kalbant apie realius taupymus, tai kiekvienos valdžios paskirtis yra ieškoti racionalių būdų, kaip sutaupyti. Mes didžiausią dėmesį kreipėme į socialines pašalpas“, – BNS sakė A.Kupčinskas.

Dėl komunalinių darbų įkainių, pasak buvusio mero, deramasi buvo ir anksčiau, tačiau A.Kupčinksas teigia pasigendantis konkrečių skaičių.

„Kalbama apie sutaupytus procentus, tačiau jeigu vertinti analitiškai ir kritiškai, tai norėtųsi pamatyti pačius skaičius“, – sakė jis.

[susije_video kurie=””]

Po šių metų kovą vykusių rinkimų valdančiajai koalicijai priklausantys „Vieningas Kaunas“ Kauno taryboje turi 17 narių su meru, socialdemokratai ir Liberalų sąjūdis – po keturias. Koalicijai nepriklausanti „Kitokia Lietuva“ turi tris mandatus, opozicinė Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – 13 mandatų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA