100 dienų: meras džiaugiasi dėl sutaupytų pinigų ir prašo į jį kreiptis vardu | Kas vyksta Kaune

100 dienų: meras džiaugiasi dėl sutaupytų pinigų ir prašo į jį kreiptis vardu

R.Tenio nuotr.

Šiandien vykusioje spaudos konferencijoje naujoji valdžia išvardino per 100 dienų atliktus darbus. Sąrašo viršuje puikuojasi mažesnės sąskaitos už miesto gatvių tvarkymą bei sutaupyti pinigai sumažinus savivaldybės darbuotojų skaičių.

Miesto vairą prieš 100 dienų į savo rankas paėmęs Visvaldas Matijošaitis kartu su savo komanda pabrėžia jau atliktus darbus. Svarbiausiu akcentu įvardijamas taupymas. Daugiausiai pinigų valdžiai pavyko sutaupyti susitarus su kelininkais dėl mažesnių kainų. Taip pat meras tikina, jog nemažai pinigų į miesto kišenę įkrenta dėl sumažinto darbuotojų skaičiaus.

[susije_video kurie=””]

„Visada stebėjausi, kodėl miesto gatvės yra nepadažytos, tačiau atėjęs nesupratau, kodėl taip brangiai mokame. Tai padarėme geras derybas ir 34 proc. sumažinome kainą. Tai, kas bus sutaupyta, bus daroma daugiau iki tol, ko užšals. Padarysime kiek įmanoma daugiau, kad miestas pamirštų duobes“, – kalbėjo meras V. Matijošaitis.

„Pradėjome taupyti nuo savęs. Iš 38 skyrių liko 31. Sumažinome etatų skaičių ir neatsiliekame nuo grafiko. Be to, iki liepos 20 dienos buvo surinkta 100 proc. mokesčių“, – patikino savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Savo ruožtu vicemerai pabrėžė, jog Raudondvario plento remonto darbai atsieiti gerokai pigiau, mat bus naudojama karšto asfalto regeneravimo mašina „Remix“. Taip pat valdžios atstovai sakė, jog Laisvės alėjos rekonstrukcija taip pat kainuos mažiau, nes buvo atsisakyta konkės. Simono Kairio teigimu, vien pirmame etape bus sutaupyta 250 tūkst. eurų.

„Geriau jau Laisvės alėjos rekonstrukcija nebūtų buvus pradėta likus kelios dienoms iki mūsų atėjimo, tad būtumėme sutaupę dar daugiau“, – A. Kupčinskui kritikos pažėrė dabartinis meras.

„Su Miesto tvarkymo skyriaus vedėju sutarėme, jog pateiksime aiškų planą, kuriame matysis, kodėl tvarkomos būtent tos gatvės, tad nebus galimybės politikams įsiterpti su pasakymais, jog ten gyvena jų artimieji“, – papildė G. Petrauskas.

Gražinamas miesto veidas

Pozicijos atstovai tvirtina, jog jiems atėjus į valdžią, miesto veidas pradėjo sparčiai keistis į gerąją pusę. Politikai tikina, jog ne tik tvarkomos miesto gatvės, tačiau daugiau dėmesio skiriama ir įvažoms, mat šiais metais bus sutvarkyta ir apie 80 įvažų, kai tuo tarpu seniau naujo asfalto sulaukdavo apie 10 kiemų.

Simonas Kairys ypatingai džiaugiasi atgijusia Nemuno sala ir tikina, jog ateityje čia atsiras daugiau pramogų.

„Miesto prioritetas – Nemuno sala, kurioje įsikurs laisvalaikio oazė. Šiuo metu atidarytos keturios naujos tinklinio aikštelės, tačiau tai tik pradžia. Artimiausiu metu informuosime apie kitus planus šioje vietoje“, – sakė vicemeras S. Kairys.

Kitas mero pavaduotojas Povilas Mačiulis garantavo, jog išardytos stotelių stoginės iki naujųjų metų bus uždengtos. Planuose iki metų pabaigos padaryti virš 300 stoginių.

Prie miesto veido formavimo prisidės geresnės sąlygos verslo kūrimui, nes sumažinti mokesčiai bei krepšini namų statybos.

Nepripranta prie naujų pareigų

Miesto meras Visvaldas Matijošaitis prisipažino, jog per 100 dienų dar nespėjo priprasti prie naujų pareigų, tad vis dar keista, kai į jį jo kolegos kreipiasi „mere“, o ne vardu.

„Man tai yra naujas darbas ir daug kas keista. Senam darbe visi mane, nesvarbu, kokios pareigas užimdavo, vadindavo vardu, bet situacija jau čia pradeda taisytis, nes ir čia jau pradeda vadinti Visvaldu. Šiaip sunku, nes negali motyvuoti žmonių, skirdamas jiems atlyginimą, kokį jis yra vertas“, – atviravo miesto vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA