Reidas Dainų slėnyje – tikrinami žibintai | Kas vyksta Kaune

Reidas Dainų slėnyje – tikrinami žibintai

R. Tenio nuotr.

Šiandien keturiuose Lietuvos miestuose bus tikrinami automobilių žibintai. Kaune tokia akcija vykdoma Dainų slėnyje. Organizatoriai tikina, jog bausti neketinama, tačiau vairuotojai gali nemokamai gauti vertingos, su žibintais susijusios, informacijos.

Dainų slėnyje nuo 10 valandos darbuojasi Kelių policijos pareigūnai ir techninės apžiūros specialistai. Stabdomi vairuotojai, kurių žibintai akivaizdžiai nesureguliuoti. Tiesa, pareigūnai šį kartą bausti neskuba, bet paragina užtikrinti saugumą keliuose ir tinkamai susireguliuoti žibintus.

„Visų pirma, bus kreipiamas dėmesys į tas transporto priemones, kurių žibintai akivaizdžiai nesureguliuoti. Tokie vairuotojai bus stabdomi ir nukreipiami į Dainų slėnio stovėjimo aikštelę ir policijos pareigūnas ir mūsų darbuotojas pasižiūrės atidžiau tuos žibintus. Ir tai nebus baudžiamoji priemonė, o šia akcija norime patarti vairuotojams, paaiškinti, jog važiuojant su nesureguliuotais žibintais yra nesaugu, akina kitus eismo dalyvius. Jei yra įmanoma, mūsų darbuotojas padės sureguliuoti“, – radijo stoties „Tau“ eteryje kalbėjo UAB „Techninės apžiūros centro“ direktorius Gintaras Ciegis

Vairuotojai neturėtų baimintis šio reido, kad dėl netinkamai sureguliuotų automobilio žibintų praras techninės apžiūros lipdukus. Šiandien tikrai Dainų slėnyje to nebus, tačiau vairuotojai gali patys užsukti į aikštelę ir gauti vertingos ir nemokamos informacijos.

Dainų slėnyje vykdoma daugiau vizuali patikra, nes normaliam žibintų tikrinimui reikalingos kitokios priemonės ir vieta. Akcijos metu bus naudojamas nešiojamas prietaisas, su kuriuo tik apytiksliai galima pasakyti, ar gerai sureguliuota, ar ne. Specialistai sako, jog jei žibintai yra blogai sureguliuoti, iškart matosi.

Akcijos organizatoriai pastebi, jog ne visada automobilių žibintai yra nesureguliuoti. Kartais būna, jog tiesiog lemputė blogai įdėta ar ji yra nekokybiška. Apie visus žibintų trūkumus, reikiamą aukštį ir pan. vairuotojai Dainų slėnyje galės sužinoti nuo 10 iki 17 valandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA