Istorijos tęsinys: 6,5 valandos klinikose tvarkė dokumentus ir kovojo dėl slaugos | Kas vyksta Kaune

Istorijos tęsinys: 6,5 valandos klinikose tvarkė dokumentus ir kovojo dėl slaugos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojos pasipiktinimas, jog jai su mažu vaiku Kauno klinikų Veido ir žandikaulio klinikoje teko pralaukti 6,5 valandos tam, kad būtų sutvarkyti dokumentai. Tą kartą vaikas prasikankino, mat prieš ir po operacijos buvo negalima gerti, tad ilgos laukimo valandos dar labiau prailgo. Tačiau panašu, jog košmariška diena klinikose tuo nesibaigė ir dar teko aiškintis dėl vaiko slaugos.

„Esu ta mama , kuri parašė visą išgyventą istoriją. Toli, gražu, bet viskas tuo nesibaigė… Kadangi esu dirbanti, man Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose pasakė, kad skirs nedarbingumą vaiko slaugai 1 d.d pateisinti.

Dabar papasakosiu trumpai: tvarkant išrašymo popierius iš manęs buvo paimtas asmens dokumentas ir gydytojų kabinete buvo pildomi dokumentai Sodrai. Bet kitą dieną, pasitikrinus Sodros puslapį dėl savo nedarbingumo prašymo, jokios pažymos apie tai neradau. Paskambinau į skyrių ir pasiklausiau, gal jie vis dar popierinius išrašo, kad sistemoje aš jo nematau. Atsiliepęs vyrukas (gydytojų kabineto tel nr.326078) pasakė, kad vaikams nuo 3 -jų metų slauga nepriklauso. Kadangi mano vaikas yra jau 4-rių, tai, pasak jo, darbdaviui galiu pasiteisinti atnešdama išrašą iš ligoninės.

Man sunkiai suvokiamas vaizdas: 4 metų vaikas, pats vienas ateina į LSMU klinikas pralaukia 2,5-3 valandos koridoriuje pats vienas, tada jį nuveda į skyrių, po narkozės atveža į palatą pilna burna kraujo ir palieka vieną?

Pasiskambinau į Sodrą, man pranešė, kad vadovaujantis jų 10str., vaikai yra laikomi iki 14 metų. Skambinu vėl į skyrių, bandau aiškintis, atsiliepusi budinti daktarė labai maloni, viską išklausė, pasakė, kad pasiaiškins viską. Bet iš kabineto girdisi balsas: tėvams kurių vaikai yra iki 3 metų išduodami slaugos pažymėjimai, o jau nuo 4-rių nepriklauso.

Gydytoja, perklausia to vyriško balso dar kartą ir pažada man išsiaiškinti, skambinau gal 5-6 kartus. Pradžioje, tai operuoja, tai nėra. Paskui išvis niekas nekelia. Tada , skambinu į LSMU klinikų administraciją ir visa eilė kitų numerių, kuriuos susako atsiliepę darbuotojai. Pagaliau gaunu Stacionarinių paslaugų skyriaus vadovo numerį. Atsiliepė vyriškis, išklausė, ir pažadėjo išsiaiškinti, perskambino gana greitai, atsiprašė ir pasakė, kad bus išduotas nedarbingumo pažymėjimas (slauga).

Sulaukiau ir pavaduojančio skyriaus vadovo atsiprašymo, malonu, kad nepamiršo pasiklausti ir apie vaiko sveikatą.

Siūlau prisijungti prie „Facebook“ uždaros grupės „Kauno mamytės“, ten patalpintas laiškas. Tokių mamų su vaikais apstu ir jau metai iš metų niekas, pasirodo, nesikeičia, o Kauno klinikų atstovai pasiteisino technine kliutimi…“, – dėstė Kauno klinikų darbų pasipiktinusi skaitytoja Erika.

Kauno klinikų atstovai atsiprašo dėl nesusipratimo ir džiaugiasi, jog problema buvo išspręsta.

„Ačiū mūsų paciento mamai už laišką ir už kantrybę. Džiaugiamės, jog nedarbingumo klausimą pavyko sėkmingai išspręsti ir nereikėjo dar kartą atvažiuoti į ligoninę“, – komentavo Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos vadovė Milda Dambrauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA