Zoologijos sodo gyventojai sulaukė kino kūrėjų dovanos | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodo gyventojai sulaukė kino kūrėjų dovanos

Asociatyvinė/ R. Tenio nuotr.

Režisieriaus Donato Ulvydo kino komanda jau dešimtą parą filmuojanti naujausią filmą „Emilija”, šiandien Kauno zoologijos sodo gyventojams nuvežė po filmavimo likusius 150 kg kaulų.

„Šiandien vienai filmo scenai buvo naudojami iš kaimo ūkininko pirkti kiaulienos šonkauliai, kuriuos po filmavimo norėjome paaukoti geram tikslui. Pagalvojome, kad švieži kaulai gali praversti Kauno zoologijos sodui. Jo darbuotojai patikino, kad mūsų perduota dovana galės mėgautis smulkieji plėšrūs gyvūnai, kaip vilkai, lapės, lūšys ir kiti. O mes būsim nors tiek prisidėję prie zoologijos sodo gerovės“, – sako filmo prodiuserė Živilė Gallego.

„Kine dažnai specialiai vienai ar kitais scenai būna perkamas maistas, bet dailininkų apdorotas, dažnai jis būna nebetinkamas ne tik aktoriams valgyti kadre, bet ir kažkam dar naudoti. Šiuo atveju, kaulai buvo švieži, dailininkų nepaliesti ir nekilo ranka juos tiesiog utilizuoti“, – sako filmo dailininkė Sigita Šimkūnaitė.

„Emilija“ – kruopštuos pasiruošimo reikalaujančių scenų filmas, jame – daug dailininkų įdirbio, kuriant ypatingus vizualinius efektus, renkant autentišką praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio rekvizitą. „Bet mes žinome, kad kino kūrime dailės departamento žmonės mažiausiai žavisi lengvais sprendimais. Sudėtingos filmo scenos leidžia dailininkams nežaboti savo fantazijos“, – sako Ž. Gallego.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA