Naktinė šeimos drama Šilainiuose: spec. būrys šturmavo butą, sulaikė vyriškį su peiliu | Kas vyksta Kaune

Naktinė šeimos drama Šilainiuose: spec. būrys šturmavo butą, sulaikė vyriškį su peiliu

Archyvo nuotr.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį spec. tarnyboms teko nelengva užduotis. Buvo gautas pranešimas, kad Baltų pr. 169 reikalinga pagalba patekti į butą, viduje gali būti negyvas žmogus.

Kauno policijos atstovė Odeta Tumelytė teigė, kad policijos pareigūnams paskambino vyriškis, kuris teigė, jog jo brolis gali smurtauti prieš savo šeimą – žmoną ir mažametį vaiką.

Gelbėtojams atvykus į įvykio vietą ir atlikus žvalgybą nuspręsta durų nelaužti. Papildomai išsiųstas keltuvas, juo buvo pasikelta iki 5-o aukšto buto langų. Pro langus matėsi, kad viduje vyras vaikšto su peiliu rankose ir agresyviai elgiasi. Pareigūnai nusprendė butą šturmuoti.

Atvykę policijos pareigūnai su 29 metų vyriškiu bandė užmegzti kontaktą, tačiau nei su pareigūnais, nei su broliu vyriškis į kontaktą nesileido. Kadangi buto durys buvo užblokuotos iš vidaus, o viduje esančiai žmonai ir vaikui grėsė reali grėsmė, buvo nuspręsta 5 aukšte esantį butą šturmuoti pro langą. Policijos pareigūnams nukreipus vyriškio dėmesį į rakinamas buto duris, buvo išdaužtas lango stiklas, pro kurį patekę pareigūnai vyriškį sulaikė. Sulaikymo metu nei moteris su vaiku, nei vyriškis, nei policijos pareigūnai nenukentėjo. Sveikatos patikrinimui moteris ir mažametis pristatyti į gydymo įstaigą. Vyriškis uždarytas į areštinę.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytoja Kotryna, atsiuntusi vaizdo įrašą teigia, jog operacija vyko kelias valandas, nuo maždaug vidurnakčio iki 2 val. nakties. Operacijoje dalyvavo keli policijos ekipažai, greitosios pagalbos būrys ir ugniagesiai gelbėtojai.

Policija aiškinasi įvykio aplinkybes. Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 145 str. 2 d. (grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas) ir 146 str. 1 d. (neteisėtas laisvės atėmimas). Vyriškiui laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA