„Megos“ akvariume rykliams draugiją nuo šiol palaikys 40 naujų, intelektualių žuvų | Kas vyksta Kaune

„Megos“ akvariume rykliams draugiją nuo šiol palaikys 40 naujų, intelektualių žuvų

Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ akvariume – sujudimas. Čia apsigyveno 40 nematytų, egzotiškų žuvų. Viena jų – raudonuodegė raguotė – laikoma tikra pažiba bet kuriame pasaulio akvariume – itin reta žuvis stebina išskirtine išvaizda ir neįprasta, sudėtinga elgsena. Naująsias žuvis jau galima išvysti „Megos“ akvariume.

„Naujoji raguočių kolekcija pretenduoja tapti vienomis įdomiausių žuvų „Megos“ akvariume. Štai raudonuodegė raguotė (lot. Xanthichthys mento) yra ne tik itin reta, brangi ar graži, bet ir turi išskirtinį charakterį. Šios žuvys yra labai smalsios – visada kuo nors domisi, stebi, mokosi, reaguoja, pažindinasi. Ją ir pačią be galo įdomu stebėti tiek vaikams, tiek ir suaugusiems“, – sako „Megos“ akvariumą prižiūrintis konsultantas, Jūrų muziejaus Akvariumo skyriaus vedėjas Saulius Karalius.

Anot jo, raudonuodegė raguotė užauga gana didelė, todėl jai patogu gyventi tik dideliame akvariume. Tai ilgaamžės, apie dvidešimt metų gyvenančios žuvys, gebančios išlikti net nepalankiausomis sąlygomis. Raudonuodegė raguotė yra reta ir sunkiai sugaunama žuvis, todėl jos kaina dažnai viršija ir 300 eurų.

Be šios, „Megos“ akvariume apsigyveno ir dešimtys kitų žuvų: laputės Siganus vulpinus, triušiažuvės Siganus magnificus, geltondyglės raganosės Naso lituratus, mažieji jūrų angelai Pomacanthus paru, Dianos kiaulasnukė lūpažuvė Bodianus Diana, šešiadryžė talasoma Thalassoma hardwicke ir kitos.

„Naujosios žuvys į „Megos“ akvariumą atvyko iš Havajų, Karibų jūros, Atlanto, Indijos ir Ramiojo vandenynų. Kad adaptuotųsi prie naujų gyvenimo sąlygų, jas iš pradžių įkėlėme į specialią karantino sistemą. Kadangi žuvys gyvens viename akvariume su rykliais, buvo svarbu jas išmokti apsisaugoti, pakovoti dėl maisto. To pavyko pasiekti per tris savaites – būtent tiek laiko šios žuvys buvo laikomos karantine“, – kalba S. Karalius.

Paskutinį kartą į 170 tūkst. litrų „Megos“ akvariumą nauji gyventojai įsiliejo praėjusių metų pavasarį.

„Megos“ akvariumas yra aukščiausias Baltijos šalyse ir vienas iš 10 aukščiausių pasaulyje. Jame šalia egzotiškų Atlanto, Indijos ir Ramiojo vandenynų, Karibų, Raudonosios bei Viduržemio jūrų žuvų gyvena ir šeši Karibų jūros rykliai. Akvariume palaikoma vidutinė +25 laipsnių Celsijaus vandens temperatūra, jame ištirpinta daugiau kaip 10 tonų druskos. Vandens kokybę ir temperatūrą palaiko kompiuterinė sistema.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA