Laisvės alėja virs filmo aikštele, filmo kūrėjai privers grįžti į istorinius laikus | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėja virs filmo aikštele, filmo kūrėjai privers grįžti į istorinius laikus

Tai, kas jau dabar vyksta Kauno mieste – galime vadinti nepaprastais įvykiais ir kuriama miesto legenda. Kaune liepos 24-26 dienomis režisierius Donatas Ulvydas filmuos savo naujausią kino juostą „Emilija”. Filmas nukels į Kauną aštuntąjame dešimtmetyje, kai po Romo Kalantos susideginimo žmonės spontaniškai plūstelėjo į gatves, o, nesvarbu, teatruose, fabrikuose ar paprastų kauniečių namuose nuvilnijo kalbos apie laisvės siekimą. Kasdienis daugelio žmonių gyvenimas prisipildė įtampos – reikėjo rinktis tarp sočios sovietinės realybės ir žmogiškojo orumo, laviruoti tarp tiesos ir išdavystės.

Visą mėnesį prašėme atsiliepti tuos, kurie norėtų ir galėtų nusifilmuoti atkurtoje istorinėje masinėje eitynių scenoje. Sulaukėme virš dviejų tūkstančių savanorių laiškų. Ir tik dar kartą įsitikinome, kad Kaunas nepaprastai patriotiškas ir vieningas miestas. Tą kauniečiai pademonstravo prieš keturias dešimtis metų, nepabijoję represijų ir išėję į gatves reikalauti laisvės. Tą matome ir dabar, kai paprašyti pagalbos – jie neįtikėtinai greitai sureagavo ir atsiliepė. Išgirdome be galo vertingų ir įdomių istorijų iš tikrose eitynėse dalyvavusių kauniečių, sulaukėme skambučių iš šiuo metu užsienyje gyvenančių ir dėl filmavimo ketinančių parvykti į savo gimtą miestą žmonių. Drąsiai sakome – tokio reiškinio Lietuvos kine dar nebuvo! Todėl lenkiamės Jūsų solidarumui ir sakom – ačiū.

Visų, kurie pirmą kartą girdi apie planuojamą filmavimą Kauno mieste – iš karto norime atsiprašyti už laikinus nepatogumus. Atsiprašome ir tų, po kurių langais, gatvėje, prie pamėgtų kavinių ir parduotuvių liepos mėnesio pabaigoje vyks filmavimo pasiruošimo darbai. Tačiau norime nuraminti, kad įprastas miesto gyvenimas tikrai nesutriks. Visos kavinės ir parduotuvės dirbs įprastu sau laiku! Kauniečiai ir miesto svečiai liepos 24, 25, 26 dienomis turės galimybę iš arti pamatyti, kaip yra kuriamas kinas. Išvysti, tai, prie ko pripratę didieji pasaulio miestai, kuriuose nuolat filmuojami filmai, statomos dekoracijos, nors tuo metu aplinkui verda įprastas gyvenimas – kažkas skuba į darbus, kažkas stabteli pasižiūrėti. Būkime draugais ir šiek tiek daugiau, nei po metų galėsime džiaugtis filmu kino teatruose!

Kauno Laisvės alėja visomis filmavimo dienomis bus atidaryta eismui. Liepos 24 -25 d. dekoracijos bus montuojamos Laisvės al. prie vaistinės „Camelia”, sulčių baro „Sultinė”, knygyno „Pegasas”, kavinės „Vero Cafe”, parduotuvių „Tomas Gold”, „Tutto per te, „United Colors of Benetton”, „RT TAX” biuro. Tačiau tai netrukdys įprastam jų darbui!

Liepos 26 d. Laisvės al. bus filmuojama masinė eitynių scena. Nuo 8.00 iki 20.00 bus pristabdytas eismas Maironio g. Norime paprašyti supratingumo tų, kurie nedalyvaus masinių eitynių scenoje, netrikdyti filmavimo. Nes į aikštelę bus įleidžiami tik užsiregistravę savanoriai. Jei norėtumėte jais tapti – dar galite užsiregistruoti puslapyje www.registruokis.lt ir mes su Jumis susisieksime!

Per tris vasaros dienas, bendromis jėgomis, Kauno mieste prikelsime gyvą šio miesto legendą apie kauniečių vienybę.

Su pagarba,

filmo „Emilija” kūrėjų komanda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA