Papasakojo, kas vyksta keliaujant autobusu į užsienį | Kas vyksta Kaune

Papasakojo, kas vyksta keliaujant autobusu į užsienį

Asociatyvi/ R. Tenio nuotr.

Daugelis iš mūsų mano, kad kelionė tarptautiniu autobusu yra nuobodi. Edmundas Pavlovas, „Eurolines“ vadovas Lietuvoje, griauna šį mitą ir tikina, kad žmonės, keliaudami autobusu prisigalvoja neįtikėtinų veiklų.

„Iš keliautojų galima pasisemti įvairiausių idėjų, ką galima nuveikti autobusu vykstant į verslo susitikimus, aplankyti šeimos, giminaičių ar kartu su šeima atostogauti. Vieni iš jų žaidžia žaidimus, miega, naršo internete, žiūri filmus media centre, kiti mezga pažintis, bendrauja, mankštinasi, užsiima joga ir netgi šoka“, – pasakojo E. Pavlovas.

Autobuse – sužadėtuvės ir poetų pasirodymai

„Eurolines“ vadovas prisimena vieną iš įsimintiniausių istorijų, nutikusių keliaujant iš Vilniaus į Vieną.

„Tai buvo iš tiesų netikėta ir jaudinanti akimirka. Važiuojant Vienos miestu, vaikinas pažadino miegančią savo mylimąją, uždainavo itališkai, priklaupė ant vieno kelio ir įteikė sužadėtuvių žiedą. Kaip jie patys minėjo, Viena – jų meilės simbolis”, – pasakojo vadovas.

E. Pavlovas tikina, kad autobusu keliaujantys tikrai nenuobodžiauja, ir dalinasi dar viena istorija.

„Keliaujant iš Kauno į Berlyną, vienas iš keleivių, poetas, surengė eilėraščių skaitymą. Šiuo pasirodymu liko sužavėti visi keleiviai. Eiles poetas skaitė daugiau kaip porą valandų. Autobusu keliaujantys žmonės ir juokėsi, ir verkė, ir diskutavo eilėraščių temomis. Po pasirodymo poetas užsiminė, jog kelionės – tai laikas, kai atitrūksti nuo darbų ir į viską pažvelgi kitaip, – tai proga kurti”, – kalbėjo E. Pavlovas.

Šeimos žaidžia žaidimus

Įvairiomis tarptautinėmis kryptimis keliauja tiek studentai, šeimos, tiek verslininkai. Iš keliaujančių šeimų galima pasimokyti, kaip autobuse laiką leisti turiningai.

„Eurolines“ vadovas pasakojo, jog šeimos autobusuose žaidžia įvairius žaidimus, į juos įtraukdami net šalia sėdinčius keleivius.

„Su vaikais keliaujančios šeimos autobuse laiką leidžia smagiai. Jie prisigalvoja įvairiausių žaidimų, prie kurių mielai prisijungia ir šalia sėdintys keleiviai. Dažniausiai žaidžiami tokie žaidimai: „Šarados”, „Taip ir ne”, „Atspėk, kokį žodį sugalvojau”, „Prisimink smagiausią nutikimą”, arba tiesiog pasiimamas baltas popieriaus lapas ir kiekvienas pripiešia kokiam nors objektui po detalę ir pan. Toks lapas nukeliauja net iki vairuotojo”, – juokėsi E. Pavlovas.

Autobuse skamba gyvo garso muzika

Jaunesni keliautojai autobusuose mezga pažintis, klausosi muzikos, žiūri filmus. Čia gimsta nauji kūriniai, muzikinės įžvalgos.

„Kartą autobusu keliavo jaunuolių grupė, vykstanti į vieną iš Berlyno muzikos festivalių. Su savimi jie vežėsi gitaras, tad autobuse suorganizavo gyvo garso koncertą – klausėmės įvairaus stiliaus muzikos. Iš tiesų buvo smagu ir netikėta – net prie kompiuterių dirbantys keleiviai padėjo darbus į šalį ir mėgavosi laiku“, – prisiminė vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA