Kauno apskrities jaunimas veržiasi į policijos gretas | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrities jaunimas veržiasi į policijos gretas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praūžus egzaminų sesijai bei prašymų stoti mokytis į universitetus bei kolegijas pateikimui, aukštųjų mokyklų ekspertai jau spėjo išeskaluoti, kad jaunimas labiausiai siekia studijuoti medicinos bei socialinius mokslus. Tačiau specialistai neakcentuoja, kad abiturientus ypač žavi ir kitos profesijos – pavyzdžiui policininko darbas. 

Jau ne pirmus metus pastebima tendencija, kad vis daugiau jaunų žmonių ryžtasi tarnauti žmonėms ir siekia mokytis Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM).

„Žmonių pasitikėjimas policija vis auga, todėl ir moksleiviai kitaip žvelgia į pareigūno profesiją. Jie supranta, kad baigus mokslus jiems yra iškart garantuojamas darbas, kas jaunam žmogui yra be galo svarbu. Be to, jaunuolius žavi intensyvus, įdomus, atsidavimo ir ištvermės reikalaujantis darbas“, – pasakojo LPM viršininko pavaduotojas, laikinai atliekantis viršininko funkcijas, Romas Oželis.

Kitaip nei kitose Lietuvos aukštosiose mokyklose, atranka į LPM vyksta vasaros pabaigoje, todėl į policijos komisariatus vis dar plūsta prašymai stoti į LPM.

Liepos 1 d. duomenimis prašymus mokytis LPM jau yra pateikę 704 abiturientai. Pernai LPM iš viso sulaukė 772 prašymus. Anot R. Oželio, iki atrankos dar liko visas mėnuo, todėl neabejojama, kad norinčių tapti policininkais bus daugiau nei pernai.

Labiausiai policininko profesija žavi Kauno apskrities abiturientus. Prašymus mokytis LPM yra pateikę 96 asmenys, t.y. 30 proc. daugiau nei pernai (65 prašymai). 2012 ir 2013 m. Kauno apskrityje buvo sulaukta tik po 45 prašymus.

Kiekvienais metais daug prašymų gaunama Alytaus apskrityje: pernai 76, o šįmet jau – 87. Taip pat gerokai daugiau jaunimo norą mokytis LPM išreiškė ir Panevėžio apskrities jaunimas. Pernai iš šios apskrities buvo gauta 47, o šįmet jau 58 prašymai.

Tačiau stebina, jog šįmet mažiau prašymų sulaukta Klaipėdos apskrityje. 2013 m. buvo gauti 122, 2014 m. – 125, o šių metų liepos 1 d. duomenimis – 88 prašymai.

LPM viršininko pavaduotojas R. Oželis ragina visus tuos, kurie nori tapti policininkais, tačiau dar nepateikė prašymo policijos komisariate, paskubėti.

LPM pretendentų dokumentų priėmimą pradės jau liepos 20 d. Paskutinė diena, kada bus galima dar pateikti dokumentus – rugpjūčio 17 d., iki 12 val.

Pretendentų į LPM atranka vyks 2015 m. rugpjūčio 17-21 dienomis, Klaipėdoje, Jaunystės g. 7.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA