Rekordinis Kauno kriminalistų laimikis: tarp anglies rado daugiau nei 100 kg kokaino | Kas vyksta Kaune

Rekordinis Kauno kriminalistų laimikis: tarp anglies rado daugiau nei 100 kg kokaino

Policijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (toliau – Kauno apskr. VPK KP ONTV) pareigūnai atliko didelę operaciją, kurios metu įtarimai pareikšti 11 įtariamųjų, rasta ir iš apyvartos išimta daugiau kaip 100 kg. kokaino.

„Tai vienas didžiausių kiekių rasto kokaino nepriklausomos Lietuvos policijos istorijoje“-teigia policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Gavę duomenų, kad Kauno miesto gyventojai galimai užsiima kokaino kontrabanda iš Kolumbijos, pareigūnai pradėjo tyrimą dėl neteisėto disponavimo dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir gabenimu bei jų kontrabanda.

Kontroliuojant konspiracinių įmonių galimas užsienio prekybos operacijas, užfiksuota, kad 2015 m. birželio 24 d. vienos bendrovės vardu į Lietuvą importuoti 3 jūriniai konteineriai iš Kolumbijos su akmens anglimi. Vėliau, atlikus muitinės procedūras, jie buvo išgabenti į konspiracinį sandėlį, esantį Alytuje. Po kelių dienų, kitos įmonės vardu, tie patys asmenys į tą patį sandėlį atgabeno dar 3 jūrinius konteinerius akmens anglies, importuotos iš Kolumbijos.

Liepos 3 d., po daugiau nei savaitę trukusios pasalos, du Alytaus gyventojai (gimę 1971 m. ir 1988 m.) bei Kolumbijos pilietis (gimęs 1962 m.)), iš šių siuntų atrinkę narkotinę medžiagą – kokainą bandė ją išgabenti, tačiau buvo sulaikyti kriminalistų. Jų gabentame maiše rasta 16,35 kg narkotinės medžiagos – kokaino.

Nuo liepos 4 d. iki liepos 10 d. Kauno apskr. VPK ONTV pareigūnams rankomis perkrovus 239 tonos anglies, rasta ir paimta dar apie 85 kg analogiškai atrodančių gabalų, kaip įtariama, sumaišytų su kokainu.

Iš viso tyrimo metu, bendradarbiaujant su Muitinės kriminaline tarnyba bei Alytaus apskr. VPK KP ONTS pareigūnais, rasta ir paimta daugiau kaip 100 kg kokaino bei nustatytos 5 konspiracijai naudotos įmonės, iš kurių 1 registruota Ukrainoje, dar viena – Rusijoje ir 3 Lietuvoje. Iki liepos 16 d. ikiteisminiame tyrime sulaikyta ir įtarimai pareikšti 11 asmenų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) ir 199 str. 2 d. (Kontrabanda)) už tokias nusikalstamas veikas numato laisvės atėmimą iki 15 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA