V. Matijošaitis pasiuntė A. Kupčinską mokytis | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis pasiuntė A. Kupčinską mokytis

delfi.lt 2015/07/16 13:54

Kiek gali kainuoti Kauno Panemunės prietilčio transporto mazgas? Atsakymai skiriasi penkis kartus – nuo 0,3 mln. iki 1,5 mln. eurų.

Buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas sako, kad prietilčio mazgui pakaktų 300 tūkst. eurų. Naujoji Kauno valdžia ir meras Visvaldas Matijošaitis tokius skaičius vadina utopiniais, o Kauno konservatorių lyderį siunčia mokytis atgal į mokyklą.

Skaičiai kelia nuostabą

A. Kupčinskas teigia, kad prietilčiui užtektų 300 tūkst. eurų. Planuojama, kad nuo naujojo Panemunės tilto Vaidoto gatvės link ves nauja, 4 eismo juostų gavė. Iš viso bus sutvarkyta apie 250 metrų ilgio kelio atkarpa.

„Mes skaičiavome, kad būtų užtekę milijono litų. Ką jie ten dabar planuoja – aš neįsivaizduoju. Kiek žinau, projektas lieka tas pats ir nieko daugiau nedarys. Mūsų skaičiavimais, 100 tūkst. kainuotų šviesoforinė sankryža, 200 tūkst. – naujos asfalto dangos paklojimas. Ir viskas. Palyginimui galiu pasakyti, kad Parodos kalnas ir K. Petrausko gatvės kapitalinė rekonstrukcija kainavo kainavo apie 2 mln. eurų“, – DELFI teigė A. Kupčinskas.

Buvęs ilgametis Kauno vadovas mano, kad naujoji laikinosios sostinės valdžia vykdo „spekuliacinę“ politiką.

„Ten nėra kur tokių pinigų dėti. Ten yra išlikusi gatvė – atnaujinsi dangą, šaligatvius, pakeis šviesoforus ir viskas (…). Vykdoma spekuliacinė politika ir svarbiausia įsisavinti pinigus, o juk 1,5 mln. eurų yra dideli pinigai. Mes dar sausio mėnesį diskutavome ir sutarėme, kad užteks 300 tūkst. eurų. Tai iš kur dabar tas 1,5 mln.? Ar nukosėti tą milijoną nori, ar kaip. Įtariu, kad nori pasitvarkyti ir prie savo parduotuvės, nes ta sankryža yra prie jo parduotuvės, kuri yra išnuomota „Maximai“, – sako A. Kupčinskas.

Siūlo mokytis aritmetikos

Kauno meras V. Matijošaitos sako, kad dar nėra paskelbti konkretūs skaičiai, tačiau pripažįsta, kad A. Kupčinsko minimi 1,5 mln. pakankamai realūs skaičiai.

„Kai skaičiavo architektai, buvo vieni skaičiai. Kaip jūs ir sakote (0,3 mln. – DELFI) ir dar šiek tiek didesni. Tačiau mes pasiskaičiavome kitus skaičius ir tie (senieji – DELFI) skaičiai yra stipriai maži. Ką Kupčinskas kalba, tai tiek jei neklystu, pagal sutartį jis numatęs numatęs sumokėti „Kauno planui“ už projektą. Keliuose tūkstančiuose galiu būti netikslus. Tai čia toks jo išmanumas. Mes tikimės, kad atidarydami tiltą mes turėsime ir prietiltį“, – sako V. Matijošaitis.

Šiuo metu jau paskelbtas viešasis pirkimas darbams atlikti, kurie turėtų būti baigti iki tilto atidarymo lapkričio pradžioje. Taip meras sako, kad pagal praėjusios kadencijos valdžios planus, prietilčio statyba būtų prasidėjusi kitų metų balandį, o tiltas vestų „į niekur“.

V. Matijošaitis sako, kad su konkurso laimėtojais bus vedamos derybos ir kainą bandoma sumažinti.

„Nenoriu viešai pasakyti, kiek mes esame susiskaičiavę. Taip pat pasiliekame galimybę derėtis, kad visi rangovai neužkeltų kainos. Man atrodo visi žino, kiek mes nusiderime ir kiek sutaupome“, – DELFI teigė V. Matijošaitis.

Tradiciškai Kauno meras pažėrė ir kritikos nuolatiniam oponentui.

„Man atrodo jam reikėtų grįžti į pradinę klasę ir pasimokyti elementarios aritmetikos“, – teigė V. Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA