Raudondvario plentą bus siekiama sutvarkyti pigiau, darbai prasidės rugpjūtį | Kas vyksta Kaune

Raudondvario plentą bus siekiama sutvarkyti pigiau, darbai prasidės rugpjūtį

BNS 2015/07/16 15:03
R. Tenio nuotr.

Raudondvario plento tvarkymo darbus planuojama pradėti rugpjūtį ir atlikti juos pigiau, nei buvo planuojama. Ankstesnį kapitalinio remonto projektą pakeitė „Remix“ technologija.

„Pagal projektą, kuris buvo pradėtas ruošti ankstesnės valdžios, reikėtų be proto didelės sumos. Mes nenorime vedžioti kauniečių už nosies ir sakome, kad Kaunas nėra pajėgus tokią pinigų sumą investuoti ir turime ieškoti kitokio būdo, kaip tvarkyti šitą gatvę“, – BNS ketvirtadienį sakė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Savivaldybės duomenimis, pagal rekonstrukcijos projektą Raudondvario plento tvarkymo darbams reiktų skirti 35 mln. eurų, jų savivaldybės biudžete numatyta nėra.

Artimiausiame tarybos posėdyje bus svarstoma galimybė pasiskolinti pirmajam darbų etapui. Sprendimo projekte nurodoma, kad Raudondvario plento remontui karštojo regeneravimo metodu reikėtų 1,5 mln. eurų.

„Kitų etapų sumų neturime, bet tai bus žymiai mažesnė suma“, – apie bendrą projekto vertę kalbėjo P.Mačiulis.

Savivaldybė pranešė, kad nuo rugpjūčio bus tvarkoma ne tik asfaltbetonio danga gatvėje, bet ir įvažos, šaligatviai bei perėjos.

Autobusų, troleibusų ir mikroautobusų maršrutai dėl gatvės remonto nebus keičiami, kelininkai dirbs ir dienomis, ir naktimis. Iki liepos 20 dienos problemines vietas požeminėse gatvės konstrukcijose turės sutvarkyti bendrovės „Kauno energija“, „Kauno vandenys“, „Teo“, „Lesto“, „Lietuvos dujos“: bus sutankintas gruntas prie šulinių, kad ateityje čia nesidarytų duobės, įrengti papildomi įvadai.

Darbus planuojama baigti iki rudens šalčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA