Šią savaitę baigsis prašymų studijuoti registravimas | Kas vyksta Kaune

Šią savaitę baigsis prašymų studijuoti registravimas

BNS 2015/07/15 16:54
Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Norintieji stoti į Lietuvos aukštąsias mokyklas pagrindinio priėmimo prašymus ir reikalingus dokumentus turi pateikti iki šeštadienio 15 valandos.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) primena, kad stojantieji, kurie mokyklą baigė nuo 2010-ųjų, savo brandos atestato duomenis iš Mokinių registro turi įkelti patys.

Taip pat primenama, jog į LAMABPO punktus, veikiančius visoje Lietuvoje, vidurinio išsilavinimo dokumentą (brandos atestatą ir jo priedą) privalo pristatyti tie stojantieji, kurie vidurinį išsilavinimą įgijo iki 2010 metų. Išsilavinimą įgiję užsienyje ir gavę išsilavinimo pripažinimo ir pažymių atitikmenų nustatymo pažymas iš Studijų kokybės vertinimo centro, jas irgi turi pristatyti į LAMABPO punktą.

Kitų dokumentų kopijas – tarptautinio užsienio kalbos egzamino sertifikato, sporto pasiekimus pagrindžiančių pažymų, lietuvių kalbos mokėjimą įrodančios pažymos, lietuvių kilmę ar išeivio (ne mažiau kaip 3 metus gyvenusio užsienyje) statusą patvirtinančių pažymų – šiemet stojantieji gali prie prašymo prisegti patys.

Trečiadienio duomenimis, LAMABPO informacinėje sistemoje yra užsiregistravę beveik 35 tūkst. stojančiųjų. Beveik 29 tūkst. jau pateikė savo prašymus studijuoti. Populiariausia studijų sritis pagal pirmą pageidavimą tiek universitetuose, tiek kolegijose yra socialiniai mokslai.

Liepos 23 dieną stojantysis galės gauti vieną kvietimą studijuoti universitete ar kolegijoje: valstybės finansuojamoje, valstybės nefinansuojamoje su studijų stipendija arba valstybės nefinansuojamoje vietoje.

Šiemet bendrąjį priėmimą sudaro pagrindinis (I ir II etapai) ir papildomas priėmimai.

Pagrindinio priėmimo antrajame etape nebus galima įtraukti naujų pageidavimų ar keisti finansavimo pobūdžio, bus galimybė tik koreguoti pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eiliškumą. Tuo metu per papildomą priėmimą bus galima įtraukti naujus pageidavimus, taip pat jame galės dalyvauti ir tie, kurie nedalyvavo pagrindiniame priėmime.

Šiemet priėmime dalyvauja 43 aukštosios mokyklos. Preliminariai valstybė finansuos daugiau kaip 14 tūkst. pirmakursių studijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA