Susirūpino priemiesčiu: daugiau tai tęstis nebegali | Kas vyksta Kaune

Susirūpino priemiesčiu: daugiau tai tęstis nebegali

Grynas.lt 2015/07/14 19:45

Į Grynas.lt redakciją kreipėsi šalia Kauno esančios Domeikavos gyventojai. Žmonės eilę metų kovoja su ta pačia problema – perkrautais konteineriais ir šiukšlėmis šalia jų. Seniūnija skėsčioja rankomis – pažaboti netvarkingų piliečių praktiškai neįmanoma. Tuo tarpu Kauno rajono savivaldybė žada stoti į kovą su šiukšlintojais ir jau įvardijo konkrečius veiksmus.

Ggrynas.lt skaitytojas Kazimieras iš Domeikavoje esančios Neries gatvės siunčia nuotraukas, kuriose matyti šiukšlėmis perpildyti konteineriai. Nepaisant to, aplink statomos stambiagabaritės atliekos – senos padangos, baldai, televizoriai ir panašiai.

Kova su vėjo malūnais

Domeikavos seniūnė Lina Stragienė mintinai vardija problemines vietas – Neries gatvė, Radikių kapinių prieigos.

„Patikėkite, tai didžiulė problema“, – sako L. Stragienė.

Seniūnė sako, kad tiek ji, tiek gyventojai drausmina netvarkingus piliečius, tačiau dažniausiai atsakymas būna siunčiantis drausmintojus toli. Iš esmės problema kyla prie konteinerių, kuriais naudojasi daug gyventojų.

„Kur nėra bendrų konteinerių, ten nėra problemų“, – sako L. Stragienė.

Buvo surengtas ne vienas reidas, pažeidėjai fiksuojami, tačiau nubausti juos – pakankamai ilga ir sudėtinga procedūra.

Savivaldybė skelbia karą

Kategoriškas šiuo klausimu buvo Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjas Darius Šlapikas. Jo teigimu, nubausti pažeidėjus įmanoma.

„Tačiau turi būti užfiksuotas pats faktas“, – grynas.lt teigė D. Šlapikas.

Kauno rajono savivaldybė žada imtis kitų priemonių. Šiuo metu atostogaujantis D. Šlapikas teigia imsiantis aktyvių veiksmų jau kitą savaitę.

Pirmiausia bus peržiūrima, ar visi gyventojai turi sutartis su atliekų vežėjais. Natūraliai peršasi mintis, kad į svetimus konteinerius šiukšles metantys gyventojai jų tiesiog neturi kur dėti.

„Turėti sutartį su atliekų vežėjais yra prievolė“, – sako D. Šlapikas.

Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjo teigimu, sutarčių neturintiems gyventojams gresia net 580 eurų siekiančios baudos, o tokių gyventojų paieška bus pradėta artimiausiu metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA