„Karštąja“ aplinkosaugininkų linija plūsta pranešimai | Kas vyksta Kaune

„Karštąja“ aplinkosaugininkų linija plūsta pranešimai

DELFI nuotr.

Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centras (Centras), vadinamoji aplinkosaugininkų dispečerinė, birželį gavo 1164 žmonių pranešimus apie pastebėtus aplinkosaugos pažeidimus.

Kaip ir anksčiau, birželį bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai į Centrą dažniausiai skambino, norėdami pranešti apie galimus aplinkosaugos pažeidimus, didžiųjų miestų gyventojai: vilniečiai – 239 kartus, kauniečiai – 126 kartus, klaipėdiečiai – 110 kartų.

Tarp visų skambučių vyravo pranešimai apie įvykius, susijusius su laukiniais gyvūnais. Taip pat nemažai pranešimų sulaukta apie žvejybos taisyklių pažeidimus.

Budintieji Centro pareigūnai birželį 148 kartus ne darbo metu siuntė regionų aplinkos apsaugos departamentų būdraujančius pareigūnus ištirti gautų pranešimų. Daugelis pranešimų pasitvirtino. 114 kartų buvo nustatyti aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimai – brakonieriavimo, aplinkos teršimo, atliekų deginimo atvejai, netinkamas atliekų, nuotekų, srutų tvarkymas, neteisėti miško kirtimai ir kt. Kaip ir anksčiau, ne darbo metu būdraujantys pareigūnai dažniausiai vyko tikrinti pranešimų dėl žvejybos taisyklių pažeidimų (69).

Aplinkos ministerija primena, kad pranešti apie pastebėtus gamtos apsaugos pažeidimus, aplinkos teršimo ar niokojimo atvejus galima bendruoju pagalbos tel. 112 arba tiesiogiai Centro tel. (5) 273 2995. Centras dirba visą parą, taip pat poilsio ir švenčių dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA