Neeilinis Panemunės gyventojų savaitgalis | Kas vyksta Kaune

Neeilinis Panemunės gyventojų savaitgalis

kbca.lt nuotr.

Sekmadienį po pietų panemuniečiai gausiai rinkosi į Panemunės paplūdimį pasiklausyti paslaptingo šamano būgno skambėjimo ir pakeliauti po sapnų pasaulį kartu su lektore Rita Baniene.

Pradedant renginį visus pasveikino Panemunės BC pirmininkas G. Žukauskas ir pakvietė iš pradžių dalyvauti Kauno apskr. VPK bendruomenės pareigūnų linksmojoje saugios kaimynystės ir saugaus eismo viktorinoje, o jaunuosius dviratininkus – dviračių varžybose. Tokiu būdu, Panemunės bendruomenės centras įsijungė į projektą „Eismo saugumas bendruomenėse 2015” ir kartu su Kauno bendruomenių centrų asociacija bei Kauno apskr. bendruomenės pareigūnais vykdė eismo saugumo akciją.

Viktoriną vedė bendruomenės pareigūnės Rasa ir Ernesta. Linksmi klausimai apie tai, kaip elgtis išvykus atsostogų, kaip apsaugoti savo butą, dviratininkams apie važiavimą gatvėje ir kelkraštyje, kas leistina pėstiesiems gatvėje, greičio viršijimą ir kiti sukėlė linksmą juoką ir atsakymų gausą. Už kiekvieną teisingą atsakymą dalyviai gavo po atšvaitėlį, o daugiausiai atšvaitų surinkę buvo apdovanoti ir „Eismo saugumas bendruomenėse 2015” atšvaitais. Aktyviausi buvo panemuniečiai Regina ir Sigitas, aktyviausias iš vaikų – Jonas. Kaip teko pastebėti, kalbant apie eismo saugumą, aktyviausi yra vaikai. Ir tai labai džiugina, juos to moko mokyklose ir darželiuose, jie verčia pasitempti ir savo tėvelius bei senelius.

Paskelbus dviračių lenktynes, aktyviausi buvo vaikai ir nugalėtojais tapo Jonas ir Povilas, kurie taip pat buvo apdovanoti. Visi renginio dalyviai – suaugę ir mažieji – gavo po atšvaitą ir buvo instruktuoti kur ir kaip segėti juos tamsiu paros metu.

Po linksmos viktorinos ir dviračių varžybų įvyko „Būgnų sesija”, kurios metu lektorė R. Banienė papasakojo apie sapnus ir paslaptingą šamanų būgnų skambėjimą. Lektorė yra Naujo gyvenimo mokyklos atstovė, buvusi žurnalistė ir savo hobį apie sapnus pavertusi mėgstamu darbu, dėstanti aktyvųjį, skaidrųjį sapnavimą. Ji mokė, kaip teisingai sapnuoti, per sapnus kurti ateitį, nujausti artėjančius svarbius įvykius.

Po paskaitos visi prisėdo prie pikniko stalo, vaišinosi šauniosios D. Kunčienės kamaldulių duona iš Pažaislio vienuolyno ir jos vegetariškais skanėstais.

Malonų įspūdį paliko sutvarkytas ir dar tvarkomas Panemunės paplūdimys. Jame įrengtos vaikų žaidimų ir paplūdimio tinklinio aikštelės, puikus dviračių takas, persirengimo kabinos ir dušai, greitu laiku atsidarys gelbėtojų stotis, numatyta įrengti stebėjimo kamerą. Visa tai daro Kauno m. savivaldybė, prie tvarkymo darbų kasmet labai aktyviai prisideda Panemunės bendruomenės centras. Ir tikrai: sekmadienį, nežiūrint, kad debesys vis grasino lietučiu, visas paplūdimys buvo pilnas žmonių: dviratininkų, vaikų, žaidžiančio jaunimo. Tikrai puiki aplinka piknikui ir šeimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA