Kaune paminėtos Žalgirio mūšio 605-osios metinės | Kas vyksta Kaune

Kaune paminėtos Žalgirio mūšio 605-osios metinės

kaunas.lt nuotr.

Pirmadienį Laisvės alėjoje, prie Vytauto Didžiojo paminklo, vyko Žalgirio mūšio 605-ųjų metinių minėjimas. Tai – tradicinis renginys, kurio metu kasmet Kauno miesto savivaldybė ir Vytautų klubas surengia minėjimą ir ąžuolų lapų vaikinu papuošia Vytauto Didžiojo paminklą.

Minėjimo dalyvius Kauno miesto mero, tarybos ir savivaldybės administracijos vardu pasveikino mero pavaduotojas Simonas Kairys.

„Šiandien minime vieną reikšmingiausių Lietuvos istorijos datų. 605 -eri metai skiria mus nuo mūšio, pakeitusio ne tik mūsų valstybių, bet ir Vidurio Europos raidą. Yra įvykių, kurie tautos atmintyje išlieka amžiams. Istorija – tai atmintis. Amžinai gyva atmintis. Tai erdvė, kurioje esame visi – kartų kartos ir dabartis. Valdovai ir mes, Lietuvos dabarties kūrėjai. Pergalingas Žalgirio mūšis – Lietuvos istorinis pasididžiavimas, įvykis, sustiprinęs ir iškėlęs Lietuvos autoritetą tarp Europos ir Azijos valstybių“, – kalbėjo mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Minėjimas pradėtas valstybės himnu, o užbaigtas gėlių padėjimu prie Vytauto Didžiojo paminklo. Renginio metu Kauno miesto burmistro Jono Vileišio medaliu už nuopelnus puoselėjant Kauno istorines kultūrines tradicijas apdovanotas Vytautų klubo prezidentas Vytautas Aleksandras Juodka.

Žalgirio mūšio minėjimo ceremonijoje dalyvavo LR seimo nariai, kiti garbūs visuomenės veikėjai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA