„Ryanair“ perkelia bazę į Kauną | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ perkelia bazę į Kauną

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ penktadienį, liepos 11 dieną, išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad vežėjas ketina uždaryti bazę Kopenhagoje ir planuoja ją perkelti į Kauną, skelbia investlithuania.com.

Skelbiama, kad sprendimą atsisakyti neseniai veiklą pradėjusios bazės Kopenhagoje Airijos bendrovė priėmė norėdama išvengti danų profesinių sąjungų streiko, tačiau nuramino, kad skrydžiai iš Kopenhagos oro uosto bus vykdomi ir toliau.

„Ryanair“ pranešime spaudai pabrėžiama, kad bazė iš Kopenhagos į Kauną bus perkelta jau liepos 14 dieną. Priėmus tokį sprendimą, profesinių sąjungų liepos 18 dieną planuojamas streikas taps neteisėtu.

„Danijos darbuotojų profesinių sąjungų atstovas Johnas Dybartas praeitą savaitę pareiškė, kad „Ryanair“, grasindamas uždaryti savo bazę Kopenhagoje, blefuoja. Galbūt dabar jie suvoks, kad užsienyje dirbantiems danams spaudimo negali daryti nei Danijos ekonomika, nei šalies darbuotojų profesinės sąjungos“, – pranešime spaudai teigia pigių skrydžių bendrovės atstovas Eddie Wilsonas.

„Galbūt dabar ponas J. Dybartas pareikalaus, kad būtų uždarytos „Google“, „Microsoft“, „Facebook“ ir kitų su Danijos darbuotojų profesinėmis sąjungomis nedirbančių bendrovių atstovybės, nes jų darbuotojai, kaip ir „Ryanair“ bei kitų keliose šalyse dirbančių bendrovių, taip pat nepripažįsta jų profesinių sąjungų“, – pridūrė E. Wilsonas.

Nuo antradienio, liepos 14 dienos, vienintelis į Kopenhagą skraidantis „Ryanair“ lėktuvas bus laikomas Kaune, teigiama bendrovės pranešime.

Gali būti, kad bendrovė atsisakys ir Bilundo.

„Leidome labai aiškiai suprasti: jeigu veiksmai Kopenhagoje turės atsargių ir Bilunde, tokiu atveju teks atsisakyti ir Bilundo“, – praeitą savaitę DR sakė skrydžių bendrovės atstovas E. Wilsonas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA