Dviratininkų kultūra: nesilaikymas KET ir palikta sužeista moteris | Kas vyksta Kaune

Dviratininkų kultūra: nesilaikymas KET ir palikta sužeista moteris

"Kas vykta Kaune" skaitytojų nuotr.

Į redakcijos akiratį pakliuvo keli skaitytojų laiškai apie mieste važinėjančius dviratininkus. Viena istorija pasakoja apie dviratininką, kuris užkliudė moterį ir paliko ją likimo valiai. Kitas skaitytojas piktinasi, jog dviratininkai nelinkę laikytis Kelių eismo taisyklių.



Savaitės viduryje gauname skambutį iš portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo. Pasakojama istorija šokiruoja ir priverčia paklausti, kur dingo paprastas žmogiškumas?

„Su šeima išvažiavome pasivažinėti. Leidomės nuo Šilainių kalno ir pro mus dideliu greičiu praskriejo kitas dviratininkas. Jis važiuodamas užkliudė mano žmoną ir ši nukrito, o dviratininkas nė neatsisuko ir nurūko toliau. Dabar žmona su gipsu, nubrozdinimais ir mėlynėmis priversta laiką praleisti lovoje. Gerai, kad dar ir vaiko neužkliudė, nes jis priekyje važiavo“, – telefonu pasakojo skaitytojas.

Kaunietis tikina, jog visiems gali pasitaikyti nelaimingas atsitikimas, tačiau negalima taip nežmogiškai palikti nukentėjusiųjų, ypač, kai pats esi kaltas.

Kitas kaunietis taip pat pasipiktino dviratininkų veiksmais, klausdamas, kodėl jiems turi negalioti Kelių eismo taisyklės.

„Nepaisant to, kad Kaune investuojami milijonai tiesiant naujus dviračių takus, kai kuriems dviratininkams giliai ant to nusišvilpt. Kaip ir ant KET, pagal kurias dviračiais važiuoti keliu, jei šalia yra įrengtas dviračių takas, draudžiama. Patogiau apsimesti plento sportininku ir užėmus pusę pirmos juostos, rizikuoti savo ir kitų eismo dalyvių saugumu. Dviratininkas pažeidinėja KET Neries krantinėje. Tarp kitko, panašų vaizdelį šioje gatvėje matau ne pirmą kartą. Įdomu, kodėl policija vis dar nepamato?“, – dėsto Tomas.

Skaitytojai ragina sugėdinti tokius dviratininkus, kuriems kiti žmonės nerūpi. Visiems vienodai galioja Kelių eismo taisyklės ir visiems eismo dalyviams reikia saugoti ne tik save, bet taip pat ir kitus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA