Vasariška dovana: atidarytos paplūdimio tinklinio aikštelės | Kas vyksta Kaune

Vasariška dovana: atidarytos paplūdimio tinklinio aikštelės

R.Tenio nuotr.

Nuo šiol kauniečiai laisvalaikį galės leisti dar vienoje Kauno vietoje. Šiandien oficialiai atidarytas paplūdimio tinklinio aikštelių kompleksas, esantis Nemuno saloje. Nemokamu tinkliniu galės mėgautis visi norintieji.

Valdantieji suskubo išnaudoti laisvus Nemuno salos plotus. Ganėtinai per trumpą laiką pavyko parengti visus reikiamus dokumentus, techninį projektą ir įgyvendinti pačią idėją tam, kad kauniečiai turėtu laisvalaikio zoną.

„Ačiū komandai, kad visi vieningai taryboje priėmėme šį sprendimą, kad Nemuno sala po truputėlį taptų aktyvaus laisvalaikio oaze. Čia tik maža pradžia ir darbų bus gerokai daugiau, tačiau laiptelis po laiptelio mes tuos darbus nuveiksim“, – kalbėjo vicemeras Povilas Mačiulis.

Šiuo metu pietinėje Nemuno saloje įrengtos keturios aikštelės, tačiau dar trūksta kelių elementų. Artimiausiu metu bus įrengtos tribūnos bei pasodinta žolė. Iš viso miestui įrengti šias paplūdimio tinklinio aikšteles kainavo apie 29 tūkst. eurų. Planuojama, jog ateityje aikštelė galėtų būti apšviesta ir įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Pirmąsias parodomąsias varžybas pademonstravo Europos žaidynių bronzos nugalėtojos Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbliauskaitė. Jos susirungė su Kauno žurnalistų komanda.

„Džiaugiamės, kad aikštelių daugėja. Labai smagu, kad keturios aikštelės įrengtos ir Kaune. Iš esmės tokioje vietoje galėtų vykti aukščiausio lygio tarptautinės varžybos. Tam būtų reikalingos šešios aikštelės, kur viena iš jų, centrinė, būtų su tribūnomis. Miestas yra didelis ir tinklinis dar labiau populiarėja, tad Kaunas turi dideles galimybes“, – apie galimybes prasitarė tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

Šiuo metu kauniečiai tinklinį gali pažaisti naujajame Panemunės paplūdimyje, Lampėdžio ežero paplūdimyje bei ties Kauno mariomis, tačiau daugumoje vietų tinklinio mėgėjai turi atsinešti savo tinklą. Kol kas Nemuno saloje tinklai nebus nuimami. Valdininkai tikisi kauniečių supratimo ir turtas nebus išvogtas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA