B. Burgiui pasiūlyta bausmė | Kas vyksta Kaune

B. Burgiui pasiūlyta bausmė

delfi.lt 2015/07/09 10:24
DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teismas tęsia baudžiamosios bylos nagrinėjimą, kurioje dabar jau buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis kaltinamas dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, naudojant psichinę prievartą. Ketvirtadienį paaiškėjo, kokią bausmę prokuroras siūlo B. Burgiui.

B. Burgis realios laisvės atėmimo bausmės išvengs – jam prokuroras siūlo pusantrų metų lygtinę laisvės atėmimo bausmę. B. Burgio advokatai prašo išteisinamojo nuosprendžio.

Į posėdį palaikyti buvusio direktoriaus susirinko kelios dešimtys buvusių ir esamų KTU gimnazijos mokinių. Visi norintieji net netilpo į numatytą posėdžių salę, tad posėdį teko perkelti į erdvesnę posėdžių salę.

Keturi epizodai

B. Burgiui kaltinimai pareikšti dėl keturių epizodų, kurių metu jis, prokuroro Osvaldo Stadaliaus teigimu, naudojo psichinę prievartą.

Prokuroras teigia, kad mokinys iš KTU gimnazijos gali būti pašalintas tik dėl nepažangumo. Tuo metu bauginta mokinė mokėsi pakankamai gerai. Tokiu būdu grasinimai pašalinti iš gimnazijos apskritai neturėjo jokio pagrindo.

„Išsakytos ciniškos frazės (…) neabejotinai laikytinos psichinio smurto atveju”, – teigė O. Stadalius.

Prokuroras reziumavo, kad B. Burgis padarė vieną tyčinį apysunkį nusikaltimą. B. Burgis atlygino žalą nukentėjusios merginos šeimai, jis anksčiau neteistas.

Pusantrų metų laisvės atėmimas bausmės vykdymą atidedant metams ir 188 eurų įmoka į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą įmoka. Tokią bausmę prokuroras pasiūlė B. Burgiui.

Prašo išteisinti

B. Burgio advokatai jau baigiamosios kalbos pradžioje pareiškė, kad ši istorija apskritai neturėjo atsidurti teisme.

Gynėjai įsitikinę, kad B. Burgis turi būti išteisintas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA