Specialusis planas aiškiau reglamentuos kioskų ir paviljonų veiklą | Kas vyksta Kaune

Specialusis planas aiškiau reglamentuos kioskų ir paviljonų veiklą

Kaunas.lt nuotr.

Šiuo metu rengiamas laikinų statinių – kioskų, paviljonų ir prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų išdėstymo Kaune specialusis planas. Patvirtinus planą bus nustatyti aiškūs kioskų, paviljonų veiklos ir plėtros kriterijai, mažosios architektūros reikalavimai.

„Kauno miesto savivaldybė neturi ketinimų ir tikslų uždaryti, nugriauti ar kitaip nutraukti ar riboti kioskų, paviljonų veiklą. Siekiant nustatyti kioskų, paviljonų veiklos reglamentą, šiuo metu rengiamas Kioskų, paviljonų ir prekybai pritaikytų automobilių ar priekabų išdėstymo Kauno miesto teritorijoje specialusis planas. Jo tikslas – nustatyti aiškius kioskų, paviljonų veiklos ir plėtros kriterijus, mažosios architektūros reikalavimus“, – teigė visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ valdybos narys, miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Parengtas specialusis planas bus svarstomas su visuomene, o galutinį sprendimą priims miesto taryba. Specialųjį planą tikimąsi parengti iki gruodžio mėnesio.

„Šiuo metu, kol nėra specialiojo plano, naujų kioskų plėtra viešosiose vietose yra sustabdyta, o Kauno miesto savivaldybės administracija pasirašo tipines kioskų, paviljonų naudojimo viešojoje vietoje sutartis su kioskų savininkais vieneriems metams. Miesto tarybai patvirtinus specialųjį planą, kioskų sutartys bus pasirašomos ilgesniam, teisės aktų nustatytam laikotarpiui“, – paaiškino Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Palevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA