„Žalgiris” kraujuoja toliau: komandą palieka ir A.Milaknis | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris” kraujuoja toliau: komandą palieka ir A.Milaknis

R.Tenio nuotr.

Artūras Milaknis palieka Kauno „Žalgirį“ ir pradės legionieriaus karjerą. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, 29-erių metų 195 cm ūgio snaiperis dėl dvejų metų trukmės sutarties jau susitarė su Kazanės UNIKS klubu.

Parašus ant oficialių dokumentų abi pusės turėtų sudėti artimiausiu metu.

Pats „Žalgirio“ klubas skelbia, kad Milakniui siūlė triskart didesnį atlyginimą nei praėjusį sezoną, tačiau UNIKS žaidėjui pasiūlė dar geresnes sąlygas ir „Žalgiriui“ papildomai sumokės išpirką.

„Labai norėjau išbandyti save užsienyje, o „Žalgiriui“ dėkoju už idealias sąlygas tobulėti“, – „Žalgiris“ socialiniame tinkle Facebook cituoja Milaknį.

Rusijos rinktinės stratego Jevgenijaus Pašutino treniruojama UNIKS komanda ateinantį sezoną žais ULEB taurės turnyre ir VTB Vieningoje lygoje. Praėjusį sezoną Tatarstano respublikos sostinės ekipa ULEB taurėje nužygiavo iki pusfinalio, o pasirodymą VTB Vieningoje lygoje baigė ketvirtfinalio etape.

Milakniui praėjęs sezonas buvo sėkmingiausias per karjerą. Su „Žalgiriu“ snaiperis tapo Lietuvos čempionu, o Eurolygoje nužygiavo iki „Top 16“ tapo.

LKL čempionate per rungtynes Artūras vidutiniškai pelnydavo po 10,8 taško, o Eurolygoje – po 10 taškų (46,2 proc. tritaškių).

Milaknis buvo išrinktas naudingiausiu LKL finalo serijos žaidėju. Per finalo rungtynes jis vidutiniškai pelnydavo po 14,3 taško, atkovodavo po 3,3 kamuolio, o tritaškius metė 46,1 proc. taiklumu.

UNIKS klube Milaknis bus toli gražu ne pirmas Lietuvos atstovas. Anksčiau šioje Rusijos komandoje yra žaidę Saulius Štombergas, broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai bei Eurelijus Žukauskas. UNIKS trenerių štabe yra dirbę Antanas Sireika, Gintaras Krapikas ir Valdemaras Chomičius.

Milaknis tapo jau trečiuoju svarbiu krepšininku, su kuriuo šį tarpsezonį atsisveikino „Žalgirio“ klubas. Į NBA lygą sugrįžo praėjusio sezono ekipos lyderis Jamesas Andersonas, o Artūras Gudaitis sudarė sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA